IJ: Acțiune disciplinară pentru o judecătoare din Capitală; a întârziat redactarea hotărârilor în 588 de cauze

Inspecția Judiciară (IJ) a promovat acțiune disciplinară față de judecătoarea Fabiola Finta de la Judecătoria Sectorului 5 București pentru că a depășit, în 588 de cauze, termenul legal de redactare a hotărârilor.

"Inspectorii judiciari (...) au dispus, prin rezoluția din 7 octombrie, exercitarea acțiunii disciplinare față de Fabiola Finta, judecător la Judecătoria Sectorului 5 București, pentru abaterea disciplinară prevăzută de art. 99 lit. h), teza a II-a — 'întârzierea repetată în efectuarea lucrărilor, din motive imputabile' din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată și modificată. În motivarea acțiunii disciplinare s-a reținut că judecătorul, în 588 de cauze, a depășit, cu până la 1 an și 6 luni, termenul legal de redactare a hotărârilor judecătorești", se arată într-un comunicat al IJ transmis joi AGERPRES.

Acțiunea a fost înaintată Secției pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la răspunderea judecătorului în cauză. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șerpăria asta este Poliția Română? Amănunte incredibile publicate de o jurnalistă celebră

2 VIDEO Categoria „valori” / Ăla de lângă Bercea Mondial este președintele PSD Olt, cel care i-a luat locul tracto…

3 EXCLUSIV Traian Băsescu NU va candida la Primăria Capitalei!

4 Cum arăta geanta cu 3,8 milioane de dolari cash cu mita primită de Elena Udrea în sediul PDL / Afară, lumea prot…

5 Pro România, partidul CIE / SIE: Predoiu-general, Ponta-copil de trupă, Anghelache-aport valutar