Ilie Vonica, patronul grupului Polisano care și-a pus capăt zilelor, a explicat gestul disperat într-o scrisoare de cinci pagini  

Ilie Vonica, patronul grupului Polisano care și-a pus capăt zilelor, a explicat gestul disperat într-o scrisoare de cinci pagini  

 Arestarea soției și problemele financiare pe care familia le traversează l-ar fi determinat pe omul de afaceri Ilie Vonica să-și pună capăt zilelor. Înainte să se arunce de la etaj, patronul Grupului Polisano, unul dintre cei mai bogați români, a așternut pe cinci pagini mesajul către membrii familiei, informează Mediafax, citând surse judiciare. Familia a adresat anchetatorilor rugămintea ca această scrisoare să nu fie făcută publică.

Arestarea soției în dosarul privind decontarea a aproximativ 1.100 rețete false din domeniul oncologic și hematologic prin intermediul lanțului de farmacii REȚETA, parte a Grupului Polisano, pare să fi fost cel mai greu de îndurat pentru medicul de 59 ani, Ilie Vonica. Acesta îi transmite soției prin scrisoarea  lăsată în locuință că a iubit-o mult și nu poate trăi „singur”, știind că ea este „acolo”. O consideră o persoană puternică și o roagă să aibă grijă de tot, în special de fiica lor.

Surse judiciare au mai declarat pentru Mediafax că, după cum au declarat rudele, Vonica a refuzat să mai mănânce de când soția sa a fost arestată preventiv. Astăzi, înainte de a lua cumplita decizie, a fumat foarte mult.

Ilie Vonica s-a aruncat astăzi, în jurul prânzului, de la etajul locuinței sale din Sibiu. Echipajul de salvare sosit la locuința de pe strada Andrei Mureșanu l-a găsit inconștient și a efectuat manevre de resuscitare până la predarea pacientului echipei de medici de la spitalul pe care îl deținea, însă, în ciuda eforturilor disperate, Vonica a decedat.

Ilie Vonica și soția sa Ioana figurează în dosarul decontărilor de rețete false în care s-a estimat un prejudiciu de aproximativ 1,7 milioane lei. În 20 mai cei doi au fost aduși la Poliția Capitalei pentru auderi, iar soția omului de afaceri a fost reținută, alături de trei medici de la Institutul Clinic Fundeni și de alte cinci persoane, farmaciști și intermediari. Totodată, pentru recuperarea prejudiciului, s-a pus sechestru și pe bunuri aparținând soției lui Ilie Vonica.

Omul de afaceri este unul dintre cei mai bogați români, deținând Grupul Polisano, din care fac parte un spital privat în Sibiu, centre medicale, o fabrică de medicamente, clinici de fertilizare in vitro, precum și lanțul de farmacii REȚETA. Familia a mai deținut și un lanț de centre de dializă, pe care le-a vândut în 2011 unui grup german. Printre afaceri se mai numără o reprezentanță auto, un service auto, baze de agrement, agenție de turism, afaceri imobiliare etc., în 2012 veniturile înregistrate ridicându-se la aproximativ 300 milioane euro.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...