Infotrafic: Circulație intensă spre munte pe DN1, dar și pe autostrada București-Ploiești

Infotrafic: Circulație intensă spre munte pe DN1, dar și pe autostrada București-Ploiești

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că vineri dimineață, după ora 9,30, traficul rutier este intens pe DN1 București - Brașov și pe autostrada A3 București - Ploiești. Valorile de trafic sunt ridicate în zona stațiunilor montane de pe Valea Prahovei, mai ales că pe DN1, la intrarea în localitatea Comarnic, pe sensul de mers către Brașov, capacitatea de circulație este diminuată din cauza trecerii de la două, la o bandă de circulație, precizează sursa citată.

De aceea, pentru evitarea aglomerației pe DN1, pot fi utilizate următoarele variante alternative: către Brașov — DN1A Ploiești — Vălenii de Munte — Cheia — Săcele; către Sinaia — DN7 București — Bâldana, DN 71 Bâldana — Târgoviște — Fieni — Sinaia; către zona Bran-Moeciu — Autostrada A1 București — Pitești, DN73 Pitești — Brașov.

Pe A2 București — Constanța nu sunt semnalate probleme de fluență, iar valorile de trafic sunt reduse. La stația de taxare de la Fetești nu sunt probleme, însă, în următoarele 2-3 ore ale dimineții, este posibil să se formeze mici coloane de mașini înaintea stației de taxare din cauza faptului că nu toți conducătorii auto știu că pot să achite taxa de pod și în sistem electronic (prin SMS, de pe telefonul mobil, la numărul 7577) sau la oricare dintre benzinăriile de pe autostradă. Așadar, conducătorii auto trebuie să știe că se poate trece liber prin stația de taxare, cu condiția ca taxa respectivă să fie plătită ulterior, până a doua zi, la ora 24, menționează sursa citată.

Totodată, după ora 10,00 s-a semnalat traficul rutier intens și pe DN5 București — Giurgiu și DN6 București — Alexandria.

Pe DN5, la punctul de trecere a frontierei de la Giurgiu, către Bulgaria, s-a format o coloană de aproximativ 1 km, însă aceasta este în mișcare.

Pe DN6 București — Alexandria, se semnalează aglomerație mai ales la intrarea pe segmentul Mihăilești — Ghimpați, alcătuit din câte o bandă pe sens, potrivit Centrului Infotrafic.

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave, în perioada minivacanței de 1 Mai, Poliția Rutieră va acționa cu numeroase efective și aparatele radar din dotare pe toate arterele rutiere importante din țară. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Polițistul care și-a arestat șeful, după ce l-a prins băut la volan. „Nu-mi pasă dacă ești președintele”

2 Palatul Buckingham a ajuns la o înțelegere cu Harry și Meghan: Nu mai plătesc chirie dacă locuiesc la Frogmore Cottage

3 Cum va fi vremea de Paște. Meteorolog: „Veștile nu sunt chiar atât de bune“. Unde va fi cel mai cald

4 Horoscopul zilei / luni, 20 martie. Leii trebuie să reia legătura cu prietenii pe care i-au ignorat

5 N-o să credeți, dar este Nicoleta Luciu!