Înmormântarea lui Dinu Patriciu a avut loc la Bellu, în prezenţa a peste 100 de persoane

Înmormântarea lui Dinu Patriciu a avut loc la Bellu, în prezenţa a peste 100 de persoane

Înmormântarea lui Dinu Patriciu a avut loc, sâmbătă, la Cimitirul Bellu din Capitală, în prezenţa a peste 100 de persoane, printre care prieteni, foşti colegi de partid, oameni de afaceri, dar şi simpli cetăţeni, care l-au condus pe ultimul drum.

Înmormântarea lui Dinu Patriciu a avut loc la Bellu, în prezenţa a peste 100 de persoane (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Slujba religioasă a început în jurul orei 11.00, la Capela Cimitirului Bellu, înmormântarea încheindu-se în jurul orei 13.30. Presa nu a avut acces în cimitir, familia dorindu-şi discreţie în jurul acestui eveniment.

La înmormântare au asistat mama, soţia şi fiicele lui Dinu Patriciu, fiindu-le alături mulţi prieteni şi cunoscuţi ai omului de afaceri.

Printre aceştia s-au numărat Petre Roman şi soţia sa, Silvia, Călin Popescu Tăriceanu, Norica Nicolai, Sorin Roşca Stănescu, Stelian Tănase, Daniel Dăianu, Viorel Cataramă cu familia, Andrei Hrebenciuc, Ducu Bertzi cu soţia sa, Teodora.

La plecare, majoritatea nu au făcut declaraţii jurnaliştilor. Petre Roman, vizibil afectat, şi-a cerut scuze, spunând că nu poate vorbi.

De asemenea întristată, Norica Nicolai a declarat că, "dincolo de ceea ce s-a spus despre Dinu Patriciu, rămâne ce a făcut Dinu Patriciu, nu numai pentru economie, ci şi pentru foarte mulţi tineri".

"Am fost astăzi impresionată când unul dintre tinerii care au beneficiat de o bursă Dinu Patriciu la Londra s-a întors în ţară să susţină educaţia. Nimeni nu e eminamente bun, nimeni nu este eminamente rău, însă Dinu Patriciu a lăsat ceva în urmă şi pentru asta a avut întotdeauna prietenia şi stima mea", a spus europarlamentarul PNL.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Dinu Patriciu, adus în România de la Londra, a fost depus, vineri seară, la capela Cimitirului Bellu, unde au venit rude, prieteni şi alţi apropiaţi ai omului de afaceri, inclusiv foşti colegi de partid.

Cei veniţi la capelă au adus flori şi coroane, una dintre acestea cu mesajul "Senatorii PNL nu te vor uita".

Omul de afaceri Dinu Patriciu, membru fondator al PNL până în 2003, a murit la vârsta de 64 de ani, pe 19 august, la Spitalul Royal Free din Londra.

"Dinu Patriciu a murit înconjurat de membrii familiei, în urma unei infecţii pulmonare, pentru care fusese spitalizat în ultimele zile", potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX la momentul respectiv de familia Patriciu.

Dinu Patriciu suferea de mai mulţi ani de cancer. În decembrie 2012, el a fost supus unui transplant de ficat.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Bula va exploda” / Avertismentul legendarului investitor Jeremy Grantham

2 Documente secrete despre Olaf Scholz, noul cancelar al Germaniei

3 Generalii PSD înainte de ședința CSAT...

4 Ce spune un șofer STB, sub protecția anonimatului, despre greva care a paralizat orașul, despre presiunile sin…

5 Milionarul Ioan Neculaie a fost dat în urmărire națională pentru că este de negăsit după condamnarea definitiv…