Inundații după ploile de ieri, în Dâmbovița, Argeș și Constanța

Inundații după ploile de ieri, în Dâmbovița, Argeș și Constanța

Zeci de gospodării au fost inundate în Dâmbovița și Argeș în urma ploilor repezi căzute ieri după-amiază. În Răscăieți apa a năvălit în curțile oamenilor din nou, localnicii aproape că nici nu-și mai amintesc a câta oară în acest an. Problema este un canal de scurgere înfundat, construit în anii ’90, dar pentru care autoritățile locale nu au bani de reabilitare, iar la fiecare ploaie abundentă apa regăsește cursul vechi, traversând godpodăriile localnicilor, informează Digi24. De data aceasta au fost nu mai puțin de 80 de gospodării inundate. Autoritățile și voluntarii Crucii Roșii s-au mobilizat să acționeze după ce inundațiile s-au produs, cei afectați primind sticle cu apă plată, pentru că apa din fântâni a devenit nepotabilă.

Aproximativ aceeași situație și în Argeș, unde canalele de scurgere n-au mai făcut față și apa a pătruns în curți și grădini, distrugând culturile localnicilor.

Constănțenii s-au confruntat și ei cu inundații, și nu doar la malul mării. În Adamclisi sătenii au fost nevoiți să-și pună de urgență animalele la adăpost, cei care nu au acționat la timp asistând neputincioși cum apa le duce păsările, animalele sau utilajele din curți. Pentu Constanța a fost instituit, de altfel, vineri, codul roșu de inundații, cantitatea de apă căzută într-un timp relativ scurt fiind foarte mare.  


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”