Iohannis, după întâlnirea cu Cameron: Dimensiunea militară și de securitate a cooperării bilaterale joacă un rol major

Iohannis, după întâlnirea cu Cameron: Dimensiunea militară și de securitate a cooperării bilaterale joacă un rol major

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, după întâlnirea cu premierul britanic David Cameron, că s-a discutat despre aprofundarea parteneriatului strategic cu Marea Britanie pe diversele paliere, șeful statului considerând că dimensiunea militară și de securitate a cooperării bilaterale joacă un rol major, mai ales pe fondul de securitate actual.

"Marea Britanie este unul dintre partenerii noștri importanți de care ne leagă un parteneriat strategic. În discuțiile purtate astăzi ne-am propus aprofundarea acestui parteneriat pe diverse paliere. Considerăm că dimensiunea militară și de securitate a cooperării dintre România și Marea Britanie joacă un rol major, mai ales pe fondul de securitate actual, complex și marcat de confruntări. Este în interesul celor două țări consolidarea acestei colaborări la toate nivelurile", a declarat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

El a subliniat că unul dintre domeniile care reflectă nivelul de cooperare este cel al politicii de securitate și parteneriatul în cadrul NATO.

"În mod firesc, România este interesată în mod special de securizarea flancului estic al NATO, unde în ultima perioadă am asistat la modificări strategice semnificative", a subliniat Iohannis.

Șeful statului a indicat că a discutat cu premierul britanic și despre modalități de intensificare a cooperării economice dintre România și Marea Britanie.

"Schimburile comerciale au înregistrat anul trecut cel mai înalt nivel din istoria bilaterală, iar semnalele pentru anul în curs sunt foarte pozitive", a mai afirmat el.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria