Iohannis ia în calcul construirea de NOI centre pentru refugiați, pentru a primi MAI MULȚI

Iohannis ia în calcul construirea de NOI centre pentru refugiați, pentru a primi MAI MULȚI

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, ca Romania ar putea fi nevoita sa primeasca mai multi refugiati, fata de cei 1.700 pe care este dipusa sa-i accepte. Tema refugiatilor a fist discutata in cadrul Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT).

„Tematica cea mai asteptata – cea a migratiei. Am avut informari foarte bune. S-a discutat modul in care Romania se va prezenta la Consiliul JAI de saptamana viitoare. S-a explicat membrilor CSAT care este pozitia Romaniei. Ministrul de Interne va avea un mandat foarte asemanator – Romania e solidara cu celelalte state UE, dar nu putem sa consideram cotele obligatorii o solutie. 

Am discutat ce se intampla si dupa. Parlamentul European a votat o recomandare care, din pacate, contine cote obligatorii. E posibil ca printr-o procedura care va fi aplicata saptamana viitoare UE sa ne oblige sa primim mai multi refugiati decat am oferit noi locuri. E un scenariu pe care nu ni-l dorim, nu credem ca ajuta la rezolvarea problemei. Am discutat ce se poate intampla.

Daca se intampla asa ceva, trebuie sa intreprindem ceva, in speta s-a vehiculat ideea care probabil ar putea duce la o solutie, de a folosi fonduri europene pentru extinderea facilitatilor pentru refugiati sau in extremis pentru construirea altor centre pentru refugiati”, a declarat Iohannis la finalul sedintei CSAT.

Parlamentul European a aprobat joi propunerea Comisiei Europene privind repartizarea a 120.000 de imigranti din Italia, Grecia si Ungaria intre statele membre UE, informeaza un comunicat al PE.

Conform acestei propuneri, Romania ar urma sa primeasca 4.646 de imigranti, dintre care 604 din Italia, 1.951 din Grecia si 2.091 din Ungaria.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…