ITM Bucureşti: Peste 1.600 de persoane care munceau la negru, depistate în perioada ianuarie-martie

ITM Bucureşti: Peste 1.600 de persoane care munceau la negru, depistate în perioada ianuarie-martie

Peste 1.600 de persoane care munceau la negru au fost descoperite în Capitală în primele trei luni ale acestui an, amenzile aplicate în acest interval de inspectorii de muncă depăşind 1,5 milioane de lei, informează Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Bucureşti.

ITM Bucureşti: Peste 1.600 de persoane care munceau la negru, depistate în perioada ianuarie-martie (Imagine: Gabriel Petrescu / Mediafax Foto)

Potrivit sursei citate, în perioada 1 ianuarie - 31 martie, inspectorii de muncă au depistat 1.637 de persoane care munceau fără forme legale de lucru şi au aplicat amenzi în valoare de 1.525.200 de lei.

"Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti a desfăşurat, în perioada 1.01.2014 - 31.03.2014, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 1.525.200 de lei. Au fost depistate 1.637 persoane care lucrau fără forme legale. Domeniile de activitate ale angajatorilor sancţionaţi au fost construcţii şi prestări de servicii", se mai arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.

ITM Bucureşti precizează, de asemenea, că în cazul a zece angajatori, la care au fost depistate mai mult de cinci persoane fără contracte individuale de muncă, au fost sesizate organele de cercetare penală, în conformitate cu prevederile art. 264, alin. 3, din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

2 Așa o fi?

3 Cuplu de sătmăreni ucis cu brutalitate. Suspectul a violat soţia şi apoi i-a omorât pe cei doi soţi

4 Fiul lui Sile Cămătaru, la un pas de închisoare din cauza Giorgianei, fosta iubită. Ordin încălcat

5 Tânără care a făcut armata în Marina americană, găsită moartă într-o pădure din Rusia