ITM Bucureşti: Peste 1.600 de persoane care munceau la negru, depistate în perioada ianuarie-martie

Peste 1.600 de persoane care munceau la negru au fost descoperite în Capitală în primele trei luni ale acestui an, amenzile aplicate în acest interval de inspectorii de muncă depăşind 1,5 milioane de lei, informează Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Bucureşti.

ITM Bucureşti: Peste 1.600 de persoane care munceau la negru, depistate în perioada ianuarie-martie (Imagine: Gabriel Petrescu / Mediafax Foto)

Potrivit sursei citate, în perioada 1 ianuarie - 31 martie, inspectorii de muncă au depistat 1.637 de persoane care munceau fără forme legale de lucru şi au aplicat amenzi în valoare de 1.525.200 de lei.

"Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti a desfăşurat, în perioada 1.01.2014 - 31.03.2014, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 1.525.200 de lei. Au fost depistate 1.637 persoane care lucrau fără forme legale. Domeniile de activitate ale angajatorilor sancţionaţi au fost construcţii şi prestări de servicii", se mai arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.

ITM Bucureşti precizează, de asemenea, că în cazul a zece angajatori, la care au fost depistate mai mult de cinci persoane fără contracte individuale de muncă, au fost sesizate organele de cercetare penală, în conformitate cu prevederile art. 264, alin. 3, din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Digi24 / Propunerile controversate de pe lista lui Orban. Cum arată ultima variantă a Guvernului

2 Bursa zvonurilor / Care sunt miniștrii care ar putea face parte din Guvernul Orban. Sighiartău, dat la o parte

3 Curvăsăria îngroapă România! Fosta „chinezului” din Guvernul PSD, dată afară din directoratul Transelectrica d…

4 Din sânge de hoț! / Compania germană Schweinemast Brader a cerut insolvența fermei Salcia după ce băiatul lui Dr…

5 BREAKING / Meleșcanu ar putea fi demis de la șefia Senatului prin decizie a CCR! Judecătorul raportor, Daniel Mo…

recomandări

Te ia DNA: Huja Gheorghe

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Noi sloganuri fake amuzante