Iulian Măntescu (FML): Sindicaliștii feroviari se vor afla timp de trei zile în grevă japoneză

Iulian Măntescu (FML): Sindicaliștii feroviari se vor afla timp de trei zile în grevă japoneză

Sindicaliștii din domeniul feroviar se vor afla în perioada 22-24 septembrie a.c., respectiv marți, miercuri și joi, în grevă de tip japonez, o decizie referitoare la declanșarea unei greve generale pe 1 octombrie a.c. urmând să fie luată în cursul zilei de miercuri, a declarat luni, pentru AGERPRES, Iulian Măntescu, președintele Federației Mecanicilor de Locomotivă (FML).

'Marți, miercuri și joi, membrii noștri de sindicat se vor afla în grevă generală de tip japonez, purtând o banderolă albă la mână în semn de protest față de nesoluționarea revendicărilor pe care le au. O decizie referitoare la declanșarea grevei generale pe 1 octombrie o vom lua în cursul zilei de miercuri, după întâlnirea pe care i-am solicitat-o ministrului Transporturilor, Iulian Matache. Oamenii sunt foarte nemulțumiți de condițiile muncă și de aceea autoritățile trebuie să identifice rapid soluții pentru soluționarea problemelor sindicale', a spus Iulian Măntescu, după întâlnirea pe care a avut-o, luni, cu reprezentanții ministerului.

Feroviarii doresc semnarea Contractului Colectiv de Muncă (CCM) până cel târziu pe 30 septembrie 2015, dar și o creștere salarială de cel puțin 10%.

Sindicaliștii solicită, totodată, acordarea de tichete de masă pentru toate zilele lucrătoare, acordarea de vouchere de vacanță începând cu 1 ianuarie 2016 și o politică de personal care să asigure funcționarea în bune condiții a acestui domeniu 'legat direct și explicit de siguranța națională'. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi? Ce ar fi vorbit Udrea și Băsescu după condamnare

2 Bă, ești nebun? / Sejur de şapte zile în Mamaia, de trei ori mai scump faţă de unul la Miami

3 Demenții printre noi / O fetiţă de 13 ani din Timişoara, silită să facă sex de filme porno cu ambii părinți ani …

4 Așa o fi?

5 Bianca Drăgușanu, mesaje și gesturi vulgare