Kerekes, judecat în dosarul privatizărilor strategice, a fost reţinut în Germania şi va fi extrădat

Kerekes, judecat în dosarul privatizărilor strategice, a fost reţinut în Germania şi va fi extrădat

Gabor Kerekes, pe numele căruia a fost emis un mandat de arestare în lipsă, în dosarul privatizărilor strategice, a fost reţinut în Germania şi urmează să fie extrădat, procesul de la ICCJ în care este judecat alături de foştii miniştri Codruţ Şereş şi Zsolt Nagy fiind amânat pentru 8 decembrie.

În dosarul privatizărilor strategice, în care sunt judecaţi Codruţ Şereş, Zsolt Nagy, Vadim Benyatov, Stamen Stanchev şi Gabor Kerekes, miercuri instanţa ar fi trebuit să audieze inculpaţii, să asculte pledoariile avocaţilor şi ale procurorului de caz şi, în final, să stabilească data la care se va pronunţa decizia definitivă.

Preşedintele completului de judecată a anunţat că Gabor Kerekes a fost reţinut în Germania, dar încă nu a fost predat autorităţilor române. Întrucât Kerekes nu a fost prezent la termenul de miercuri, pentru a da declaraţii, instanţa a stabilit că este lipsă de procedură în cazul acestuia şi a amânat dezbaterile pentru 8 decembrie.

În 15 octombrie, Completul de cinci judecători al instanţei supreme a emis un mandat de arestare în lipsă pe numele lui Gabor Kerekes, după ce acesta a plecat din ţară, deşi era sub control judiciar. Kerekes a transmis instanţei un email prin care a anunţat că pleacă în Germania, ataşând scrisori electronice şi copia unui bilet de întoarcere.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro