Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Mondială a luptei împotriva cancerului: Pe termen lung, prevenirea bolilor costă statul mai puţin decat tratamente făcute târziu

Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Mondială a luptei împotriva cancerului: Pe termen lung, prevenirea bolilor costă statul mai puţin decat tratamente făcute târziu

Presedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj, pe pagina de Facebook, cu ocazi Zilei Mondiale a luptei impotriv cancerului, afirmand ca "subfinantarea, organizarea defectuoasa a sistemului sanitar sau chiar nepasarea" contribuie la numarul mare de "semeni" care sunt afectati de bolile incurabile.

Mesajul presedintelui:

"Multi dintre semenii nostri sunt afectati de extinderea numarului de boli incurabile. Subfinantarea, organizarea defectuoasa a sistemului sanitar sau chiar nepasarea adancesc aceasta stare de fapt.

Astazi, de Ziua Mondiala a luptei impotriva cancerului, sa nu uitam ca multe forme de cancer pot fi vindecate daca sunt depistate la timp si ca, pe termen lung, prevenirea bolilor costa statul mai putin decat tratamente facute tarziu si cu sanse reduse de vindecare a pacientului.

De asemenea, orice socoteli am face, nu trebuie sa uitam ca, in spatele calculelor, se afla vietile semenilor nostri si dreptul lor la sanatate si la viata, care trebuie respectat in orice situatie."

Sursa ziarulalbacazapada.ro.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 CULISE Președintele Iohannis a decis să nu-l mai desemneze pe Cîțu premier / Care sunt variantele din PNL

2 Așa o fi?

3 Așa o fi?

4 Zvon...

5 „Am fantasme sexuale cu ea. Îți vine s-o iei și s-o pui acolo pe masă!"