Liliana Preoteasa a fost numită subsecretar de stat la Ministerul Educaţiei

Liliana Preoteasa a fost numită subsecretar de stat la Ministerul Educaţiei

Liliana Preoteasa, director general în Ministerul Educaţiei, a fost numită subsecretar de stat, post recent înfiinţat de Guvern ca responsabil cu operaţiunea de coordonare a evaluărilor şcolare, a elaborării Curriculumului naţional şi a procedurilor de aprobare şi achiziţionare a manualelor.

Liliana Preoteasa (Imagine: Alexandru Hojda/ Mediafax Foto)

Numirea în funcţia de subsecretar de stat a fost reglementată prin decizie semnată de premierul Victor Ponta .

În urmă cu o săptămână, Guvernul a decis ca Ministerul Educaţiei să aibă în organigramă un post de subsecretar de stat, responsabil cu operaţiunea de coordonare a evaluărilor de la finalul clasei a II-a, a IV-a şi a VI-a, a evaluării naţionale obligatorii de la finalul clasei a VIII-a şi a examenului de bacalaureat.

Subsecretarul de stat va fi responsabil şi pentru coordonarea elaborării Curriculumului naţional şi a procedurilor de aprobare şi achiziţionare a manualelor şcolare.

Ministrul de resort va putea delega şi acestuia calitatea de ordonator principal de credite, pentru domeniul în care a fost învestit, alături de delegarea deja reglementată către ministrul delegat pentru Cercetare, secretari de stat şi secretari generali.

Miercuri, ministrul de resort, Remus Pritcopie, a anunţat că a lansat, în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, licitaţia pentru manuale destinate claselor a I-a şi a II-a, precizând că ultima licitaţie a fost iniţiată în 2006, iar în sistem sunt încă folosite şi manuale aprobate în 1991.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro