Magistrații Curții de Apel Bacău au rămas în pronunțare în cazul fostului ministru de interne, Gabriel Berca

Magistrații Curții de Apel Bacău au rămas în pronunțare în cazul fostului ministru de interne, Gabriel Berca

Magistrații Curții de Apel Bacău vor stabili dacă fostul ministru de interne, Gabriel Berca, își va petrece următoarele 30 de zile în arest, așa cum au cerut procurorii Direcției Naționale Anticorupție. Instanța a rămas, vineri, în pronunțare, la ora 12,55 expirând ordonanța de reținere a lui Gabriel Berca.

''Întotdeauna am avut încredere în justiție, cu atât mai mult cu cât mă simt nevinovat. Sunt surprins de situația în care mă aflu dar îmi păstrez zâmbetul și liniștea. Altceva nu am de declarat decât în fața judecătorilor'', a spus Berca după ce a ieșit din sala de judecată, el menționând că nu se duce acasă.

Direcția Națională Anticorupție a informat, joi, că procurorii l-au reținut pe Gabriel Berca, senator la data faptei, pentru trafic de influență, urmând să fie prezentat Curții de Apel Bacău cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis AGERPRES, în perioada aprilie 2010 — ianuarie 2012, Gabriel Berca, prin intermediul inculpatului Mihai Banu, a pretins și primit, atât pentru sine cât și pentru formațiunea din care făcea parte, de la un om de afaceri, în mai multe tranșe, suma totală de 185.000 euro pentru ca în calitate de senator și președinte al organizației județene Bacău a unui partid politic să își folosească influența personală pe lângă membri ai Guvernului, în vederea alocării unei sume de bani către o primărie de pe raza județului Bacău.

"Această sumă de bani era necesară pentru achitarea unor lucrări de construcție, în valoare de aproximativ 5,6 milioane lei, executate de firma omului de afaceri în beneficiul unității administrativ-teritoriale", susțin procurorii.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

Fostul ministru de Interne Gabriel Berca, reținut joi de procurorii DNA Bacău, a fost scos încătușat din sediul DNA și dus în arestul Inspectoratului Județean de Poliție. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „O fată dezbrăcată şi sângerândă urla pe trotuar. Cel mai probabil îi dăduseră drogul violului“

2 ULTIMA ORĂ Oana Mizil, în spital după ce a fost bătută de Marian Vanghelie!

3 Așa o fi? / Continuă tradiția turnătorilor de lux la DNA în PSD?

4 Citiți ce va fi în Grecia!

5 „Ciorba a devenit un fel de caviar” / Turiștii, revoltați de prețurile care au explodat în Mamaia