Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Marșul lui Ștefan cel Mare: Tinerii unioniști au ajuns la Palatul Cotroceni

Participanții la Marșul lui Ștefan cel Mare au ajuns duminică după-amiază la Palatul Cotroceni, unde au fost primiți de o delegație din partea președintelui Klaus Iohannis. Aceștia au mers în marș spre Splaiul Unirii, Piața Unirii, Podul Izvor până la Palatul Cotroceni. Ei cer urgentarea procesului de reunificare a României cu Republica Moldova.

"Cele mai recente sondaje arată că peste 52% dintre cetățenii Republicii Moldova se declară în favoarea procesului de unire. Dorim unirea că este o reparație istorică, este firesc să se întâmple așa, să fim uniți și să trăim într-o țară mare, prosperă și cu bunăstare pentru cetățenii săi din ambele maluri ale Prutului", a declarat, pentru AGERPRES, vicepreședintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, Iulia Modiga.

Cei o mie de tineri care au plecat din Chișinău spre București, în Marșul lui Ștefan cel Mare, în urmă cu șapte zile, au ajuns duminică la Piața Universității, unde au fost așteptați de reprezentanții Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Ei au fost întâmpinați în Piața Universității cu aplauze de câteva sute de bucureșteni, susținători ai unirii României cu Basarabia. Oamenii scandau "Vrem unire" și "Ole! Ole! Chișinău și București două inimi românești" și fluturau steaguri tricolore. În Piața Universității s-au cântat Imnul național al României și Hora Unirii.

Vicepreședintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, Iulia Modiga, a declarat pentru AGERPRES că evenimentul de duminică are rolul de a transmite "un semnal clar Președinției, Parlamentului, Guvernului de la București — și anume că românii din Basarabia doresc unirea cu România".

"Noi ne-am strâns astăzi aici pentru a merge împreună la Cotroceni pentru a cere președintelui Iohannis unirea. Ni s-a spus că, dacă vom cere unirea, unirea se va face. Aceste cuvinte le-au spus atât președintele Iohannis, premierul Ponta, cât și fostul președinte Băsescu, și că până în 2018 se va realiza unificarea. Tinerii basarabeni au ajuns în București arătând că dorința lor e vie și momentul este aproape", a spus Iulia Modiga.

Președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, George Simion, a ținut să atragă atenția că organizația sa nu acceptă simboluri politice în acest demers. "Politica se face în Parlament și unirea trebuie să se facă tot în Parlament", a arătat Simion.

El a mai spus că acești tineri ''poartă în suflete flacăra dorinței de Unire și au nevoie de tot sprijinul românilor pentru a o duce aprinsă la Cotroceni''. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING! Șoc TOTAL! Procurorul general Lazăr poate INFIRMA actele de urmărire penală în dosarul Kovesi dacă …

2 Ce scursură! Proasta României NU mai recunoaște că și-a asumat printr-un document OFICIAL desemnarea procuroru…

3 ALERTĂ Ce dovezi mai vreți? Guvernul lui Dragnea, sclavul SECURIȘTILOR! Amănunte CUTREMURĂTOARE publicate de p…

4 CUTREMUR! Procurorul din 10 august rupe tăcerea! Cum se încearcă ANULAREA dosarului REPRESIUNII!

5 Informație. Ghiță nu a furnizat procurorilor NICIO dovadă directă care s-o incrimineze pe Kovesi! Dosarul a fo…

recomandări

Te ia DNA: Mihai Mohaci

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Trailerul de la noul film Războiul Stelelor s-a lansat și e aici