Max, câinele-erou al Armatei Române, a pierdut lupta cu viața

Max, câinele-erou al Armatei Române, a pierdut lupta cu viața

Max, singurul câine al Armatei Române antrenat să detecteze explozibili în teatrele de operațiuni, a pierdut lupta cu viața. Diagnosticat cu o boală gravă, Max a fost luat în grijă de o iubitoare de animale, Sorina Hena, care a anunțat moartea lui pe pagina de socializare.

'Max s-a stins... demn, brav și încrezător în oameni până la sfârșit... Ieri seară, târziu, de fapt, ne-am luat rămas bun pentru totdeauna... (...) Pentru prima dată, simt grozăvia despărțirii definitive de dragul nostru Max, care, încet și discret își ia rămas bun de la noi", scrie Sorina Hanea pe pagina de Facebook.

Max, câinele erou al Armatei Române, care a salvat vieți în două misiuni executate în Afganistan, avea șase ani.

În 2013, Max a fost diagnosticat cu dirofilarioză (viermi la inimă), necesitând un tratament scump și de lungă durată. După ce s-a vehiculat posibilitatea eutanasierii, Max a fost adoptat de Sorina Hanea, militantă pentru drepturile animalelor și protecția mediului, care s-a ocupat de îngrijirea și tratamentul lui.

Max a efectuat două misiuni în Afganistan, în cadrul Batalionului 2 Infanterie "Călugăreni" și a Batalionului 300 Infanterie "Sf. Andrei". El a fost dresat și antrenat de mic pentru misiuni de plutonierul major Valentin Roșioara. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Voi știți cine e marmota asta?

2 Sechestrată și umilită în casa unui judecător

3 Așa o fi?

4 10 poliţişti suspectaţi de luare de mită, „săltaţi” de la un curs de prevenire a corupţiei

5 VIDEO Bătaie generală într-un club de fiţe după ce o „pisi” s-a plâns lui „iubi” că a fost pipăită