MediaSind: Directorul Centrului Cultural din Radioul Public, Oltea Șerban-Părău, condamnată definitiv la un an cu suspendare

MediaSind: Directorul Centrului Cultural din Radioul Public, Oltea Șerban-Părău, condamnată definitiv la un an cu suspendare

Curtea de Apel București a condamnat-o pe Oltea Șerban-Părău, managerul Centrului Cultural Media Radio România și director artistic al Orchestrelor și Corurilor Radio, la un an cu suspendare pentru conflict de interese, hotărârea fiind definitivă, informează MediaSind.

'În urma sesizării Sindicatului Unit al Salariaților Radio România, în data de 3 aprilie 2014, Agenția Națională de Integritate a constatat existența conflictului de interese în materie administrativă și penală în cazul lui Șerban-Părău Oltea, redactor șef al postului Radio România Cultural din cadrul Societății Române de Radiodifuziune', se menționează în comunicat.

ANI a constatat că Șerban-Părău Oltea a încălcat regimul juridic al conflictului de interese în materie administrativă, întrucât, având un interes personal de natură patrimonială (respectiv mărirea patrimoniului familiei sale prin obținerea de către soțul său a unor beneficii bănești), în perioada 31 august 2006 — 8 august 2013 a aprobat și semnat un număr de 63 contracte de cesiune a drepturilor de autor și de cesiune a drepturilor conexe, încheiate de Societatea Română de Radiodifuziune cu persoana fizică Oprina Virgil-Vasile, respectiv cu Oprina Virgil—Vasile, persoană fizică autorizată (soțul persoanei evaluate). Valoarea totală a contractelor încheiate a fost de 55.147 Lei. A fost sesizat Parchetul de pe Judecătoria sectorului 1, iar în data de 8 iunie 2015, Judecătoria sectorului 1 a condamnat-o la un an cu suspendare.

'MediaSind împreună cu principalele organizații naționale și internaționale din mass-media au solicitat, în nenumărate rânduri, Comisiilor de Cultură și Mass-Media din Parlament, să ia măsuri pentru sancționarea abuzurilor din Radioul Public. Din nefericire, până în prezent nu s-a luat nicio decizie. În acest timp, cu complicitatea unor politicieni, abuzurile în Radioul Național s-au înmulțit', afirmă reprezentanții SJ MediaSind.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 9 lucruri pe care să NU le faci dacă ești în Grecia, în concediu. Sunt considerate insultătoare sau respingăto…

2 PSD, dovada corupției crase! / Muistul sclemberist Teodorovici, artizanul afacerii! / Comisia Europeană a întrerup…

3 Ziua în care Anna Lesko a rupt internetul...

4 Așa o fi?

5 Şeful Corpului de Control al Poliţiei Române, „pedepsit” să-şi stabilească singur sancţiunea după ce a fost pr…