Mehedinţi: Primarul oraşului Baia de Aramă, anchetat de procurorii DNA (surse)

Mehedinţi: Primarul oraşului Baia de Aramă, anchetat de procurorii DNA (surse)

Primarul orasului Baia de Arama, Rafael Dunarintu, este cercetat de procurorii DNA in cazul fraudelor de la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) Mehedinti. Surse apropiate anchetei au declarat joi, pentru Agerpres, ca acesta este suspectat ca ar fi beneficiat ilegal de subventii agricole de la APIA Mehedinti.

Conform unor sesizari, in baza carora s-au facut descinderile efectuate joi la sediul APIA Mehedinti si o exploatatie agricola, membrii familiei acestuia au incasat nejustificat plati pentru detinerea fictiva a 2.000 de capete de animale.

Potrivit sursei citate, in aceasta ancheta sunt vizati si mai multi functionari de la APIA Mehedinti care au avut responsabilitatea verificarii documentelor si a efectivelor de animale in baza carora s-au incasat subventiile agricole in perioada 2012-2014.

Mai multe perchezitii s-au desfasurat joi dimineata la sediul APIA Mehedinti si la domiciliile unor persoane suspectate de fraude cu fonduri europene.

Surse apropiate cazului au declarat pentru Agerpres ca procurorii DNA cauta sa identifice probe referitoare la directoarea institutiei, Loredana Gherasimescu, suspectata ca ar fi aprobat ilegal plata unor sume de bani unor agricultori in baza unor dosare fictive.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD, dovada corupției crase! / Muistul sclemberist Teodorovici, artizanul afacerii! / Comisia Europeană a întrerup…

2 9 lucruri pe care să NU le faci dacă ești în Grecia, în concediu. Sunt considerate insultătoare sau respingăto…

3 Ziua în care Anna Lesko a rupt internetul...

4 Şeful Corpului de Control al Poliţiei Române, „pedepsit” să-şi stabilească singur sancţiunea după ce a fost pr…

5 Nu, nu este fundația unui bloc, este cavoul lui Videanu de la Bellu!