Miting de protest în fața sediului Guvernului; 7.000 de mașini vor bloca centrul Capitalei

Miting de protest în fața sediului Guvernului; 7.000 de mașini vor bloca centrul Capitalei

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) organizează joi, între orele 10,00 - 14,00, un miting de protest în fața sediului Guvernului României, urmat de un marș la Primăria Municipiului București și la sediul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

Transportatorii sunt nemulțumiți de modalitatea de atribuire a traseelor dintre Municipiul București și localitățile județului Ilfov, dar și de algoritmul de calcul pentru polițele RCA.

Organizatorii au precizat într-un comunicat remis AGERPRES că la acțiunea de protest vor fi mobilizate aproximativ 7.000 de autobuze, autocare și taxiuri care aparțin patronatelor cu activitate în domeniul transportului public de persoane.

COTAR solicită consultări în regim de urgență între Autoritatea Metropolitană de Transport București (AMTB) și organizațiile reprezentative ale transportatorilor rutieri pentru întocmirea noului program de transport din zona metropolitană București, a criteriilor de atribuire și a metodologiei de punctare, în vederea atribuirii traseelor dintre Municipiul București și localitățile județului Ilfov.

Patronatele atrag atenția ministrului Transportului și Primului Ministru că dețin informații potrivit cărora se face trafic de influență "în interesul unor potentați ai zilei" pentru modificarea Legii nr.92/2007, astfel încât transportatorii privați care își desfășoară activitatea pe traseele dintre București și Ilfov și nu răspund la comenzile politice, să poată fi scoși de pe aceste trasee fără a da socoteală nimănui și pentru a putea atribui aceste trasee celor loiali politicului sau grupurilor de interese.

"Prin aceleași modificări se urmărește desființarea Autorității Metropolitane de Transport București, autoritate care a reușit într—un sfârșit să își intre în atribuții, precum și înființarea unei Asociații de transport între București și Ilfov", a declarat Vasile Ștefănescu, președintele COTAR.

De asemenea, transportatorii cer urgentarea parcursului legislativ din partea Ministerului Transporturilor pentru proiectele actelor normative discutate și aprobate în Comisiile de dialog social (HG 69) și schimbarea urgentă a algoritmului de calcul a poliței RCA, după criterii relevante profilului de risc al asiguratului, precum și modificarea Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, astfel încât operatorii de transport să fie exonerați de obligația de a plăti drepturile de autor numai pentru simplu fapt că autovehiculul este dotat cu un aparat de radio.

"Prezentăm scuzele noastre bucureștenilor pentru acțiunea de protest care va afecta circulația în zona centrală a orașului, însă aceasta este singura cale prin care autoritățile pot fi determinate să înțeleagă că instituțiile trebuie să fie în slujba cetățenilor și nu invers", a declarat Vasile Ștefănescu, președinte COTAR.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…