Nazare cere oprirea traficului pe autostrada Sibiu-Orăștie, unde este "risc iminent" de pierderi de vieți omenești

Nazare cere oprirea traficului pe autostrada Sibiu-Orăștie, unde este "risc iminent" de pierderi de vieți omenești

Vicepreședintele Partidului Național Liberal (PNL), fostul ministrul al Transporturilor, Alexandru Nazare, atrage atenția că autostrada Sibiu - Orăștie se află în pericol atât de mare, încât e nevoie să se oprească traficul pentru a nu se ajunge la pierderea de vieți omenești și cere Guvernul ca marți, în ședință, să găsească o soluție pentru a interveni în cele patru locuri în care autostrada s-a deplasat.

"Mă ocup practic de aceste tronsoane de autostradă de la începutul lucrărilor. Vin împreună cu Mihai Crăciun, reprezentant al organizației non-guvernamentale 'Construim România' să tragem un semnal de alarmă despre felul în care au fost executate lucrările pe autostrada Sibiu — Orăștie. Această autostradă nu prezintă garanțiile necesare pentru siguranța circulației. Ne aflăm în fața unui risc iminent, inclusiv de pierderi de vieți omenești și acest lucru trebuie să fie tratat corespunzător de Guvernul Ponta. Situația autostrăzii trebuie să intre pe ordinea de zi a ședinței de guvern de mâine pentru a se găsi o soluție, trebuie luate măsurile reparatorii absolute necesare", a declarat Alexandru Nazare, luni, într-o conferință de presă.

Potrivit acestuia, corpul autostrăzii s-a deplasat în patru locuri. Mai mult, Nazare susține că sunt peste 300 de rapoarte ale Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), care "indică nereguli sesizate pe acest tronson".

"Discutăm despre patru locuri în care corpul autostrăzii s-a deplasat. Au apărut pe acest tronson fisuri de zece cm care au fost doar estetic remediate și care prezintă niște riscuri importante. Există acte prin care constructorul informa CNADNR la acea dată că nu se poate inaugura autostrada în 2014, dar din păcate lipsa de răbdare a primului-ministru a dus la această situație în care toată autostrada se mișcă. Contractul a fost plătit în proporție de 94 la sută. Sunt peste 300 de rapoarte în care CNADNR indică neregulile sesizate pe acest tronson. Îl somăm pe domnul prim-ministru să rezolve această problemă! Prin oprirea parțială sau totală a acestui tronson de drum, deoarece se poate ajunge în situații în care se pot pierde vieții omenești", susține Nazare.

Mihai Crăciun, reprezentantul organizației "Construim România", susține afirmațiile fostului ministru Nazare și spune că "Dealul de la Aciliu riscă să cadă peste autostradă".

"Salut inițativa domnului Nazare de a trage un semnal de alarma referitor la această problema, care este ignorată de autorități de ani de zile. Dealul Aciliu riscă să cadă peste autostradă, acolo este și o cale ferată sub care pământul a început să alunece. Nici constructorul, nici statul nu știu care este soluția pentru a remedia acest tronson de drum. La capătul viaductului, terenul deja s-a surpat și reprezintă un pericol pentru participanții la trafic", a avertizat Mihai Crăciun. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Sunt acri strugurii / Andra a plecat de la „Vocea României” după numai un sezon: „Mi s-a cerut să fiu rea”

2 Făbricuța de tutișoare a României / Azi, Dana Budeanu, de care a ajuns să râdă și Mândruță!

3 În România nimic nu este întâmplător...

4 Faza anului în București: Milionar cu Ferrari de 450k luând curent de la un Uber

5 Doi foști tablagii, sinecuriști PSD, eliminați de la vârful Romarm