Nepotul lui Becali, trimis în judecată

Nepotul lui Becali, trimis în judecată

Viorel Tudorache, nepot şi fin al patronului FCSB, care i-a fost alături şi în politică, a fost trimis în judecată marţi pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au finalizat urmărirea penală efectuată în cauza având ca obiect săvârşirea de către inculpatul TUDORACHE VIOREL - VIRGIL a infracţiunilor de „evaziune fiscală” şi „spălare a banilor”, iar la data de 1 septembrie 2015, s-a dispus trimiterea acestuia în judecată pentru săvârşirea acestor infracţiuni. 

Probele administrate în cauză pe parcursul urmăririi penale au relevat următoarea situaţie de fapt:

În perioada octombrie 2010 – ianuarie 2011, în mod repetat şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul TUDORACHE VIOREL VIRGIL, în calitate de administrator de fapt al S.C. C. H. G. S.R.L. a omis înregistrarea în evidenţa contabilă a acestei societăţi şi nu a declarat organelor fiscale veniturile impozabile în cuantum de 6.444.868 lei, încasate cu titlu de „preţ”, în mai multe tranşe, în urma vânzării (fără a emite facturile aferente) unui imobil situat în Bucureşti (teren + construcţie nefinalizată – fostul Cinematograf „Aurora”), în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale şi cauzând bugetului de stat un prejudiciu în cuantum de 1.207.187 lei, reprezentând TVA colectată. 

Ulterior încasării sumelor provenite din vânzarea imobilului sus-menţionat, inculpatul le-a „scos” din patrimoniul societăţii, prin diferite manopere frauduloase (transferuri bancare sau retrageri în numerar, în baza unor contracte fictive întocmite „pro causa”), în vederea disimulării provenienţei infracţionale (evazioniste) a acestora.

În cauză, în vederea acoperirii prejudiciului cauzat bugetului de stat şi a confiscării “sumelor spălate”, procurorii au instituit măsuri asiguratorii cu privire la mai multe bunuri imobile (terenuri, construcţii) aparţinând inculpatului, în valoare totală de 3.891.410 lei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Bucureşti.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...