Nițu: Ancheta procurorilor vizează companii private și autorități ale statului; 40 de persoane, audiate până în prezent

Nițu: Ancheta procurorilor vizează companii private și autorități ale statului; 40 de persoane, audiate până în prezent

Procurorul general Tiberiu Nițu a declarat luni seara că ancheta procurorilor în cazul incendiului de la clubul Colectiv se derulează pe toate palierele, atât cu privire la companiile private, cât și cu privire la autoritățile statului, până în prezent fiind audiate 40 de persoane. 

"Au fost audiate 40 de persoane, de sâmbătă până în prezent. S-au ridicat mai multe documente de la persoane fizice și private. Toate persoanele pentru care se va dovedi o formă de vinovăție în acest dosar vor răspunde penal. Ancheta se derulează pe toate palierele, atât cu privire la companiile private, cât și cu privire la autoritățile statului", a declarat Tibeiu Nițu luni seara, la ieșire din sediul Parchetului General.

Nițu a precizat că procurorii au reușit să identifice persoanele și compania care au furnizat materialele folosite la spectacolul pirotehnic din clubul Colectiv în seara în care s-a produs incendiul.

Întrebat dacă s-au descoperit fapte de corupție în acest dosar, Tiberiu Nițu a spus că, până în acest moment, ancheta procurorilor s-a concentrat pe victime.

"Ne-am luat angajamentul că vom acorda o atenție deosebită acestei cauze. Vom căuta să facem o anchetă efectivă și într-un termen rezonabil cu respectarea tuturor drepturilor și garanțiilor procesuale", a mai declarat procurorul general.

În dosarul care are ca obiect incendiul produs în clubul Colectiv din București, procurorii i-au pus sub acuzare pe cei trei acționari ai clubului, Costin Mincu, Alin George Anastasescu și Paul Gancea, pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Doi dintre ei, Alin George Anastasescu și Paul Gancea, au fost reținuți luni seara pentru 24 de ore, iar Costin Mincu se află în continuare la audieri. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Scandalul ia amploare! Răsturnare de situație în dosarul banilor șterpeliți din fondul Direcţiei de Informaţii…

3 Jeguri ordinare! / Cîțu, o nouă numire cu cântec

4 Scuipați aici! / Căca-ne-am în ea de țară, care hrănește la sân toți șobolanii în timp ce bietul popor ia drumul…

5 Mister elucidat / Cine este criminalul Elenei, escorta ucisă cu cruzime în Italia