Octavian Florian Oprea, fost director tehnic la Sucursala Hidrocentrale Curtea de Argeș, reținut de DNA

Octavian Florian Oprea, fost director tehnic la Sucursala Hidrocentrale Curtea de Argeș, reținut de DNA

Octavian Florin Oprea, fost director tehnic al Sucursalei Hidrocentrale Curtea de Argeș, a fost reținut miercuri de procurorii Serviciul Teritorial Pitești al Direcției Naționale Anticorupție (DNA). Oprea a fost reținut pentru 24 de ore sub acuzațiile de abuz în serviciu și luare de mită, conform unor surse judiciare.

În același dosar au mai fost reținuți Ștefan Vulparu, asociat la firma Asnet Telecom și fost salariat al Hidroelectrica, suspectat de complicitate la abuz în serviciu, dare de mită și spălare de bani, și Florin Nicolae Stoian, la rândul său asociat la Asnet Telecom, suspectat de săvârșirea infracțiunilor de complicitate la abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată și spălare de bani.

Procurorii au audiat-o anterior și pe mama fostului director tehnic, Filoftia Oprea, care a părăsit sediul DNA Pitești după mai puțin de două ore.

Procurorii DNA au efectuat, miercuri, percheziții domiciliare în șapte locații situate pe raza județului Argeș , reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

Potrivit unor surse judiciare, perchezițiile vizează Sucursala "Hidroelectrica" SA din Curtea de Argeș, SC Filiala pentru Reparații și Servicii Hidroserv Curtea de Argeș SA și Centrala Hidroenergetică CHE Noapteș situată în Curtea de Argeș. De asemenea, au precizat sursele citate, au fost percheziționate locuințele unor persoane fizice, Filoftia Oprea, Octavian Florian Oprea, Ștefan Vulparu și Florin Nicolae Stoian, toate situate în Curtea de Argeș.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție comise în perioada 2011 — 2012.

În atenția anchetatorilor se află, conform unor surse judiciare, o serie de contracte de achiziții și execuție a unor lucrări de implementare a unor sisteme de monitorizare și diagnosticare privind siguranța a instalațiilor tehnologice la nivelul Sucursalei Hidrocentrale Curtea de Argeș. Contractele ar fi fost atribuite cu încălcarea procedurilor interne. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro