Oraşul din România unde 200 de oameni locuiesc la aceeași adresă, subiect de presă în SUEDIA

Oraşul din România unde 200 de oameni locuiesc la aceeași adresă, subiect de presă în SUEDIA

Ziariștii unui cotidian din orașul Boras au postat pe Youtube un film realizat în comunitatea de rromi. / FOTO: http://stiridebuzau.ro

Ziariștii unui cotidian din orașul Boras au postat pe Youtube un film realizat în comunitatea de rromi. Reporterii au venit la Buzău pentru a cunoaște locul de unde provin mulți dintre cerșetorii care au invadat orașul scandinav.
În urmă cu foarte mulți ani, zeci de familii de rromii au inceput sa isi construiasca ilegal locuinte din lut, pe Aleea Grădinilor, o stradă de la marginea orașului Buzău, scrie stiridebuzau.ro.

Casele s-au înmultit de la un an la altul, la fel si numărul locatarilor. Cu toate acestea, rromii nu au apă, canalizare, gaze și unii nici macar curent electric. Fiecare cocioabă de lut are câte o sobă cu plită pe care se pregătește mâncarea, iar singura sursă de apa este o cișmea. În astfel de condiții nu este de mirare că mulți rromi au luat calea străinătății pentru a face rost de bani.

Reporterii cotidianului suedez Boras Tidning au ajuns astfel pe Aleea Grădinilor din Buzău și au realizat un reportaj despre viața romilor care cerșesc în Suedia. Imaginile surprinse de jurnaliștii scandinavi, la sfârșitul anului trecut, arată în detaliu modul de trai al oamenilor din cel mai sărac cartier al orașului Buzău.

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…