Orban: Când dispunem de majoritate, vom demara procedurile de schimbare din funcție a lui Zgonea

Liderul deputaților PNL, Ludovic Orban, a declarat miercuri că liberalii vor demara procedurile de schimbare din funcția de președinte al Camerei Deputaților a lui Valeriu Zgonea atunci când vor avea majoritate parlamentară.

"Eu și colegii care au fost desemnați ca și echipă de PNL purtăm negocieri la nivelul Camerei fie cu grupuri parlamentare, fie cu deputați, astfel încât să construim majoritatea parlamentară. Când avem informații relevante în acest sens, vor fi făcute publice. Atunci când vom dispune de majoritate parlamentară, puteți fi convinși că vom demara procedurile de schimbare a domnului Zgonea din funcția de președinte al Camerei Deputaților. În rest, dacă vom avea capacitatea de a-l schimba și postul va fi vacant, se va lua o decizie în conformitate cu procedurile statutare ale PNL", a spus Orban la Palatul Parlamentului, întrebat dacă Alina Gorghiu, co-președintele PNL, va fi propusă de liberali pentru funcția de președinte al Camerei în cazul în care se va face o nouă majoritate parlamentară.

Orban a adăugat că, deși numele lui Vasile Blaga este și el vehiculat pentru șefia Senatului în cazul în care PNL va avea majoritate parlamentară, o astfel de candidatură va fi decisă conform procedurilor statutare ale partidului, ca și în cazul unei candidaturi pentru șefia Camerei Deputaților. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mare grijă, urmează cele mai dure zile! Pericolul ca România să se transforme într-un focar uriaș n-a trecut!

2 VIDEO Foarte util / Medic din prima linie în lupta cu COVID-19 despre „mitul tratamentelor minune” și fake-urile…

3 BREAKING Sorina Pintea a revenit asupra demisiei de la șefia Spitalului Județean din Baia Mare și a fost repus…

4 Începe să se-ntâmple ce-am văzut în filmele SF / Apare conceptul paşapoartelor COVID şi al paşapoartelor de vacc…

5 Aici trebuia dat cu tunul, în adevăratul buboi! Termitele bugetare despre care nu vorbește nimeni

recomandări

Te ia DNA: Cristian Poteras

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Grasul ăsta joacă super fotbal!