Orban: Când dispunem de majoritate, vom demara procedurile de schimbare din funcție a lui Zgonea

Orban: Când dispunem de majoritate, vom demara procedurile de schimbare din funcție a lui Zgonea

Liderul deputaților PNL, Ludovic Orban, a declarat miercuri că liberalii vor demara procedurile de schimbare din funcția de președinte al Camerei Deputaților a lui Valeriu Zgonea atunci când vor avea majoritate parlamentară.

"Eu și colegii care au fost desemnați ca și echipă de PNL purtăm negocieri la nivelul Camerei fie cu grupuri parlamentare, fie cu deputați, astfel încât să construim majoritatea parlamentară. Când avem informații relevante în acest sens, vor fi făcute publice. Atunci când vom dispune de majoritate parlamentară, puteți fi convinși că vom demara procedurile de schimbare a domnului Zgonea din funcția de președinte al Camerei Deputaților. În rest, dacă vom avea capacitatea de a-l schimba și postul va fi vacant, se va lua o decizie în conformitate cu procedurile statutare ale PNL", a spus Orban la Palatul Parlamentului, întrebat dacă Alina Gorghiu, co-președintele PNL, va fi propusă de liberali pentru funcția de președinte al Camerei în cazul în care se va face o nouă majoritate parlamentară.

Orban a adăugat că, deși numele lui Vasile Blaga este și el vehiculat pentru șefia Senatului în cazul în care PNL va avea majoritate parlamentară, o astfel de candidatură va fi decisă conform procedurilor statutare ale partidului, ca și în cazul unei candidaturi pentru șefia Camerei Deputaților. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce face fosta soţie a lui Mihai Neşu, la șapte ani de la divorț

2 Uff, găina bătrână se screme să pară „bună”...

3 Într-un gest fără precedent, toți europarlamentarii români cer șefei Comisiei mai multe posturi pentru români …

4 ULTIMA ORĂ Grave nereguli în calculul pensiilor militare: unele pensii din MAI sunt prea mari, cele din MApN s…

5 ALERTĂ Elena Udrea a fost condamnată la 8 ani de închisoare, Ioana Băsescu, 5 ani de închisoare în dosarul fin…