Pandele: Procurorii au cerut contracte pentru firme de proiectare cu care primăria a colaborat

Pandele: Procurorii au cerut contracte pentru firme de proiectare cu care primăria a colaborat

Primarul din Voluntari, Florentin Pandele, a declarat că procurorii Parchetului Capitalei au cerut, la percheziţiile de vineri, contracte încheiate de primărie cu cinci sau şase firme de proiectare, dar şi legate de altele care au participat la licitaţii, documentele fiind predate în original.

"S-au solicitat contracte pentru cinci, şase firme de proiectare, iar documentele respective au fost predate în original, firme cu care primăria încheiase câteva contracte. Sunt şi câteva care nu au încheiat contracte şi au participat la licitaţii. Sunt câteva lucrări de proiectare, o parte sunt pe fonduri europene, sunt în derulare", a precizat edilul din Voluntari.

Florentin Pandele a adăugat că au fost solicitate documente eliberate de Direcţia de Investiţii şi Direcţia Economică din cadrul Primăriei Voluntari.

Mai multe percheziţii au avut loc, vineri, în judeţele Ilfov şi Dâmboviţa, primăriile din Voluntari, Ştefăneştii de Jos şi Hulubeşti fiind vizate de ancheta procurorilor, într-un dosar în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, cu un prejudiciu de două milioane de euro.

Potrivit unor surse din cadrul Poliţiei Capitalei, în acest caz nu sunt vizaţii primarii din Voluntari şi Ştefăneştii de Jos, judeţul Ilfov, şi din Hulubeşti, judeţul Dâmboviţa, ci ar fi în atenţia anchetatorilor unii funcţionari.

Poliţiştii au făcut, vineri, 31 de percheziţii în Bucureşti, Ilfov, Buzău, Dâmboviţa şi Sibiu, la persoane şi firme din domeniul serviciilor de proiectare şi consultanţă în construcţii civile şi industriale suspectate de evaziune şi spălare de bani, prejudiciul fiind estimat la două milioane de euro.

Anchetatorii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din Poliţia Capitalei, sub coordonarea Parchetului Tribunalului Bucureşti, fac cercetări în acest caz şi pun în executare 25 de mandate de aducere emise pe numele unor persoane suspectate că subcontractau lucrări unor firme fictive şi înregistrau achiziţii nereale, apoi transferau sume mari de bani în conturile mai multor societăţi de tip "fantomă", de unde îi retrăgeau.

"În fapt, mai multe persoane fizice şi juridice sunt bănuite de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul serviciilor de proiectare şi consultanţă în construcţii civile şi industriale. Acestea sunt bănuite de subcontractarea de lucrări unor firme fictive şi înregistrarea unor achiziţii nereale, urmate de transferuri bancare prin conturile mai multor societăţi de tip fantomă, pentru ca sumele de bani să ajungă din nou în posesia lor", se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Prejudiciul produs a fost estimat la două milioane de euro, reprezentând TVA şi impozit pe profit neachitat bugetului de stat.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…