Panică la Spitalul de Județean de Urgență din Galați în urma unei alerte cu grenadă

Panică la Spitalul de Județean de Urgență din Galați în urma unei alerte cu grenadă

Panica s-a instaurat pentru aproape o oră, duminică seara, la Spitalul de Județean de Urgență din Galați, după ce un pacient a anunțat cadrele medicale că are în bagajele sale o grenadă.

'Adunam scoici pe faleză. Am adunat mai multe și mai mari și mai mici și la un moment dat am dat de ceva mai greu. I-am dat drumul când m-am uitat, am crezut că e o grenadă. M-am speriat rău și am căzut în apă. M-au văzut oamenii și au sunat la 112. Mi-am revenit la spital și le-am spus doctorilor că eu cred că am o grenadă în sacoșă', a declarat George Tudose, tânărul de 18 ani.

Cadrele medicale au sunat la 112, iar sacoșa a fost dusă în afara spitalului. Jandarmii au încercuit zona și la fața locului au venit polițiștii și pirotehniștii. Aproximativ o oră activitatea a fost blocată în spital.

'Este o mica asemănare cu o grenadă, dar doar pentru cine nu cunoaște. Nu este grenadă, ci o înăditură de cabluri electrice, de fapt sunt conductori lipiți cu bandă neagră. Noi o să o ridicăm ca să nu mai primim alte apeluri din acestea', a declarat căpitanul Cătălin Dițu, de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Galați.

Cadrele medicale au trecut prin mari emoții.

'Am avut foarte mari emoții. Tânărul a fost adus de un echipaj de prim ajutor, iar la o oră de la staționarea în UPU pacientul a declarat că deține un obiect metalic ce pare a fi o grenadă. El fusese adus cu un atac de panică. Ne-a spus că s-a speriat foarte tare când a crezut că a pus în sacoșă lângă scoici o grenadă. De fapt, tânărului de aceea i s-a făcut rău', a spus dr.  Diana Ivan, șef gardă UPU SMURD Galați.

Tânărul a rămas internat în spital peste noapte. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...