Parcul Drumul Taberei, deschis publicului

Parcul Drumul Taberei, deschis publicului

Parcul Drumul Taberei va fi deschis publicului vineri, la ora 17,00, după ce a fost închis circa doi ani, a anunțat, la o conferință de presă, Sorin Dina, managerul proiectului de modernizare a acestui spațiu public din sectorul 6 al Capitalei.

El a susținut că, deși lucrările de modernizare au întârzieri de un aproape un an, sunt în graficul admis de proiect cu acte adiționale aprobate la termen.

"Până la 1 iunie am reușit să deschidem parcul, mai puțin zona serelor ale căror lucrări se vor finaliza până la sfârșitul anului. Serele mai trebuie amenajate cu diverse dotări, sistem de climatizare, sistem de irigații, iluminat și reprezintă 4% din întreaga suprafață a parcului. Întârzierea a fost provocată de discrepanțe dintre proiectul tehnic și realitatea din teren.

Un exemplu — deficiențele apărute la amplasamentul serelor, care inițial au fost prevăzute pe latura parcului cu strada Brașov și a trebuit schimbat cu latura spre Romancierilor pentru că în subteran erau cămine de vizitare a unor rețele edilitare. S-au refăcut studiile și s-a ales alt teren cu caracteristici bune", a explicat Dina.

Reprezentantul Primăriei sectorului 6 a subliniat că Parcul Drumul Taberei va avea o nouă imagine, modernă și cu dotări la standarde europene.

Parcul este prevăzut cu 7 km de sisteme moderne de irigații cu senzori, care se închid și se deschid în funcție de umiditatea terenului și condițiile mediului, 13 camere video ce înregistrează semnalele vertical și orizontal și pe timpul nopții, o pasarelă suspendată care oferă o panoramă asupra întregului parc.

"Au fost realizate trei locuri de joacă pentru copii de diverse vârste, de la 3 la 12 ani, o pistă circulară de role și biciclete de 1,6 km, două pavilioane de recreere destinate în special adulților. Fântâna din mijlocul lacului a fost refăcută, are sistem de iluminat ambiental, pompe noi, au fost refăcute cișmelele pe care le-am conectat la rețeaua de apă potabilă a orașului", a adăugat Sorin Dina.

Deschiderea oficială a Parcului Drumul Taberei este așteptată cu mare interes de locuitorii sectorului 6, existând multe nemulțumiri ale acestora față de întârzierea finalizării lucrărilor de reabilitare și modernizare. Multe persoane au reclamat totodată că parcul are o suprafață verde mai mică decât înainte, fiind tăiați peste 160 de copaci, că are construcții scumpe și inutile, cum ar fi serele, iar aleile sunt prea mari.

Sorin Dina a respins aceste acuzații la conferința de presă de vineri. El a precizat că toate costurile sunt cuprinse într-un proiect REGIO cu finanțare totală de peste 75 milioane lei, din care aproape 60 milioane lei finanțare europeană nerambursabilă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”