Parlamentul votează luni nominalizarea lui Hellvig la conducerea SRI

Parlamentul votează luni nominalizarea lui Hellvig la conducerea SRI

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului votează luni, începând cu ora 16,00, nominalizarea liberalului Eduard Hellvig pentru funcția de director al Serviciului Român de Informații (SRI).

"Birourile permanente reunite au stabilit ședința de plen pentru luni, la ora 16,00. (...) Prioritar pe punctul unu se află votul pentru noul director al SRI", a declarat președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea.

Comisia parlamentară pentru controlul SRI a avizat favorabil propunerea președintelui Klaus Iohannis ca Eduard Hellvig să preia funcția de director al Serviciului cu șapte voturi pentru și unul împotrivă.

"Audierea domnului Hellvig s-a concentrat pe viziunea privind securitatea națională a României și proiectul managerial pe care domnul Hellvig îl are. În al doilea rând, am verificat aspectele și criteriile stricte de legalitate necesare ocupării funcției de director al SRI. În urma acestor audieri, comisia s-a pronunțat prin vot, comisia are rol de aviz și practic avizul nostru este un aviz consultativ pentru plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului și Parlamentul prin vot va decide, votul în comisie a fost de aviz favorabil cu fost șapte voturi pentru și un vot împotrivă", a declarat președintele Comisiei pentru controlul SRI, Georgian Pop, după audierea lui Hellvig. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată podul care va lega Ardealul de Oltenia

2 Noi stenograme despre avocata Cămătarilor / L-a apărat și pe Fluturică, un interlop care a bătut o victimă cu pl…

3 Criza energetică europeană se va înrăutăți în această iarnă. Consumatorii ar putea fi rugați să consume mai pu…

4 Așa o fi?

5 VIDEO Trei români beți au devastat un bar în Italia, i-au bătut pe angajați și pe proprietar