Parlamentul votează luni nominalizarea lui Hellvig la conducerea SRI

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului votează luni, începând cu ora 16,00, nominalizarea liberalului Eduard Hellvig pentru funcția de director al Serviciului Român de Informații (SRI).

"Birourile permanente reunite au stabilit ședința de plen pentru luni, la ora 16,00. (...) Prioritar pe punctul unu se află votul pentru noul director al SRI", a declarat președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea.

Comisia parlamentară pentru controlul SRI a avizat favorabil propunerea președintelui Klaus Iohannis ca Eduard Hellvig să preia funcția de director al Serviciului cu șapte voturi pentru și unul împotrivă.

"Audierea domnului Hellvig s-a concentrat pe viziunea privind securitatea națională a României și proiectul managerial pe care domnul Hellvig îl are. În al doilea rând, am verificat aspectele și criteriile stricte de legalitate necesare ocupării funcției de director al SRI. În urma acestor audieri, comisia s-a pronunțat prin vot, comisia are rol de aviz și practic avizul nostru este un aviz consultativ pentru plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului și Parlamentul prin vot va decide, votul în comisie a fost de aviz favorabil cu fost șapte voturi pentru și un vot împotrivă", a declarat președintele Comisiei pentru controlul SRI, Georgian Pop, după audierea lui Hellvig. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Acest mesaj va produce un cutremur în România

2 Cum se spală banii negri în Famiglie / Ilie Sârbu și-a luat apartament de două milioane de lei. Fiica Daciana i-…

3 Documente / „Pute rău! Miros de cătușe cu o duhoare puternică de corupție la achiziția celor 115 milioane de măș…

4 VIDEO Priviți, despre Armata Panterelor Negre care patrulează pe străzile orașelor din America nu vorbește nim…

5 BREAKING A explodat prima bombă în București! Robert Negoiță, primarul sectorului 3, anunță că nu va candida p…