Partidul M10 a depus actele de înființare la Tribunalul București

Partidul M10 a depus actele de înființare la Tribunalul București

Europarlamentarul Monica Macovei a anunțat, într-o conferință de presă, că miercuri au fost depuse la Tribunalul București actele de înregistrare a Partidului M10, listele conținând 232 de semnături de membri fondatori, pe noua lege a partidelor, intrată în vigoare la sfârșitul lunii mai.

Monica Macovei a prezentat în conferința de presă și alte liste, cu 25.000 de semnături de susținere, strânse pe vechea lege privind înființarea partidelor.

"Am făcut ce am promis. Suntem peste 230 de membri fondatori (...), am depus actele de înființare a Partidului M10 la tribunal și așteptăm decizia. Nu suntem aici să împărțim funcții sau contracte. Oameni care sunt ca noi vor fi susținuți de noi. Vrem vot prin corespondență și cu securizare, avem un consiliu consultativ cu oameni care nu sunt în partid dar sunt specialiști în sănătate, învățământ, fiscalitate, alte domenii, cu care ne vom consulta permanent. Foarte important: avem comisia de integritate a partidului, la nivel județean și una națională. (...) Suntem un partid reformist, care schimbă ce nu merge bine, elimină ce este putred și păstrează ce e bun", a afirmat Monica Macovei.

Ea a precizat că noua comisie de integritate va avea drept de veto și toți candidații partidului pentru orice funcție vor fi validați de această comisie.

"Nu ne vom asuma politic candidații respinși de comisia de integritate. Am creat acest mecanism ca să ne facem integritate în interiorul partidului, pentru că suntem într-o perioadă în care ideologiile se perimează și importanți sunt oamenii, calitatea, competența oamenilor, pentru a salva România și clasa politică", a explicat Macovei.

La conferința de presă în care s-a anunțat depunerea actelor la Tribunal pentru înființarea Partidului M10, alături de Monica Macovei, au fost prezenți susținători și membri fondatori, printre care și Adrian Papahagi.

"Datoria noastră este una patriotică, de a ocupa toată zona de așteptare, de speranță, năzuință, exasperare a oamenilor cinstiți din țara asta. Dacă am creat încă un partid în plus, alături de cele mizerabile care există, vă spun că ar fi de-a dreptul imoral. Noi nu suntem imorali, încercăm să răspundem acestei speranțe. Nu suntem partidul care zornăie cătușe, (...) noi ne ocupăm cu speranța, viitorul, am militat ca acest partid să facă reforma dorită, reforma morală, educațională", a spus Papahagi. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...