Pe ea cine o apără?

Pe ea cine o apără?

8 august 2014, ora 17.00, pe postul de televiziune Antena3, Alessandra Stoicescu, vedetă a postului şi realizatoare afirmă răspicat: Antena 3 este aici şi va rămâne aici. Este o promisiune. Este ziua de cotitură pentru Justiţie. Acea justiţie aservită lui Traian Băsescu. Acel Traian Băsescu care anunţa înainte de sentinţă ce se va intampla. Se confiscă sediul în care ne aflăm acum. Această clădire pe care şi-o doresc cu disperare este redacţia Antena 3. Dan Voiculescu a fost singurul care s-a opus făţiş lui Traian Băsescu conducând in Parlament acea comisie care l-a suspendat in 2007. Judecătorii au decis să fie pluton de execuţie.

8 august 2014, ora 17.55, pe postul de televiziune Antena3, Mădălin Voicu, deputat PSD, important lider de opinie, om de cultură de origine roma: Ce îi macinş pe ei este că A3 îşi asumă să spună nişte lucruri pe care nu le digera mulţi. Problema nu este Traian Băsescu. El este un singur om. Dar vă daţi seama ce reţea de judecători şi procurori are? Va daţi seama ce luptă va începe din decembrie cu aceşti oameni fanatici?

Acesta este semnalul-simbol care se promovează la Antena3 din momentul în care completul de judecată a dat sentinţa în Dosarul ICA, prilej cu care Dan Voiculescu, fondatorul acestui post, a fost condamnat la 10 ani de închisoare. Iar aceste mesaje au fost amplificate politic de majoriatea liderilor partidului de stânga care se află în fruntea coaliţiei de guvernare. Care au deplâns asprimea pedepsei. Pervers, primul-ministru Victor Ponta a vorbit chiar despre apărarea libertăţii de exprimare a angajaţilor de la Antena3. Deşi hotărârile instanţei de judecată nu aveau nici o legătură cu acest lucru.

În schimb, nici un oficial de la Putere nu a salutat independenţa justiţiei. Şi nu a luat o poziţie oficială cu privire la afirmaţiile fără echivoc care se fac la Antena3, de genul celor mai sus menţionate. Şi care au rolul de a induce oamenilor sentimentul că decizia judecătorilor a fost rodul unei comenzi politice. Iar principala ,,vinovată'' este considerată preşedinta completului de judecată, judecătoarea Camelia Bogdan. Pe ea cine o apără?

Dosarul lui Dan Voiculescu a fost judecat de către judecătoarea Camelia Bogdan şi de către judecătorul Mihai Alexandru Mihalcea. Camelia Bogdan este unul dintre judecătorii tineri din sistem.  A promovat recent la secţia a II-a penală a Curţii de Apel Bucureşti. Camelia Bogdan a fost cea care a judecat până la un moment dat în dosarul în care Sorin Ovidiu Vântu a fost condamnat pentru favorizarea lui Nicolae Popa. Ea a fost eliminată din complet pentru că judecătoarea Elena Burlan, de la Tribunalul Bucureşti, a considerat că judecă mult prea repede dosarul.

Judecătoarea Camelia Bogdan este cea care a dispus condamnarea omul de afaceri Ştefan Riza la 12 ani de închisoare. La Curtea de Apel, acesta a primit o reducere a pedepsei la 3 ani. Reducerea a fost acordată de către nimeni altul decât judecătorul Stan Mustaţă, cel care a fost arestat pentru corupţie şi care a fost desemnat iniţial să judece dosarul lui Dan Voiculescu.

Camelia Bogdan are şi o bogată expertiză în infracţiunile economice, în special în cele legate de spălarea banilor.

Judecătorul Mihai Alexandru Mihalcea a promovat şi el, de curând, la Curtea de Apel Bucureşti. Anul acesta, el a promovat de la Judecătoria sector 4, la Tribunalul Bucureşti. A fost judecător la judecătoria Buzău până în 2010. Potrivit portalului magistrati.ro, el a refuzat să-l elibereze condiţionat pe Sorin Ovidiu Vântu pe motiv că acesta "nu a făcut eforturi deosebite pe calea reeducării sale" şi "nici nu a încercat să se remarce într-un mod deosebit". Instanţa a avut suspiciuni cu privire la modul în care Vântu a putut să dea peste 3.000 de telefoane din închisoare.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /