Percheziții de AMPLOARE ale DNA în București și 5 JUDEȚE

Percheziții de AMPLOARE ale DNA în București și 5 JUDEȚE

UPDATE: 10.48 Vicepresedintele Consiliului Judetean Vaslui, Corneliu Bichinet (PNL), a declarat, marti, la intrarea in sediul institutiei, cu privire la perchezitiile efectuate de procurorii DNA, ca astfel de controale sunt normale, informeaza Agerpres.

'Ce-i baieti, v-ati speriat? E normal ca institutiile statului sa-si faca datoria!', le-a spus Bichinet jurnalistilor prezenti in fata sediului CJ Vaslui. Din mai multe birouri ale institutiei sunt adunate documente, care urmeaza sa fie ridicate de anchetatori.

UPDATE/Vizat de anchetă ar fi președintele CJ Vaslui Dumitru Buzatu, și Constantin Constantinescu, primarul Municipiului Bârlad, dar și primarul din Huși, Ioan Ciupilan. AGERPRES

UPDATE/Perchezițiile vizează fraudarea de fonduri europene.

UPDATE/Din primele informații unele percheziții au loc Consiliul Județean Vaslui, Prefectura și 3 primării de comună.

Comunicatul DNA

Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Iași efectuează cercetări în două cauze penale ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni de corupție, asimilate celor de corupție și a unor infracțiuni îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, comise în perioada 2011-2015.

În cursul zilei de 08 septembrie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 62 locații situate în municipiul București și alte 5 județe, dintre care 5 sunt sedii ale unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

2 Interlopi la PNL

3 DEZVĂLUIRI Pesediștii înroșeau telefoanele / Presiunile puse de cumnatul lui Adrian Năstase asupra conducerii AS…

4 „Pot să filmez și eu puțin bucătăria ta?” / Interlopii României au început să-și afișeze ostentativ bogăția

5 Cine sunt cei patru „oameni obișnuiți" care i-au făcut partid lui Dragnea