Percheziții de AMPLOARE ale DNA în București și 5 JUDEȚE

UPDATE: 10.48 Vicepresedintele Consiliului Judetean Vaslui, Corneliu Bichinet (PNL), a declarat, marti, la intrarea in sediul institutiei, cu privire la perchezitiile efectuate de procurorii DNA, ca astfel de controale sunt normale, informeaza Agerpres.

'Ce-i baieti, v-ati speriat? E normal ca institutiile statului sa-si faca datoria!', le-a spus Bichinet jurnalistilor prezenti in fata sediului CJ Vaslui. Din mai multe birouri ale institutiei sunt adunate documente, care urmeaza sa fie ridicate de anchetatori.

UPDATE/Vizat de anchetă ar fi președintele CJ Vaslui Dumitru Buzatu, și Constantin Constantinescu, primarul Municipiului Bârlad, dar și primarul din Huși, Ioan Ciupilan. AGERPRES

UPDATE/Perchezițiile vizează fraudarea de fonduri europene.

UPDATE/Din primele informații unele percheziții au loc Consiliul Județean Vaslui, Prefectura și 3 primării de comună.

Comunicatul DNA

Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Iași efectuează cercetări în două cauze penale ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni de corupție, asimilate celor de corupție și a unor infracțiuni îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, comise în perioada 2011-2015.

În cursul zilei de 08 septembrie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 62 locații situate în municipiul București și alte 5 județe, dintre care 5 sunt sedii ale unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

Galerie foto și documenteTrimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată un prădător PNL mufat la resursele statului. A și dat primul tun

2 Noua modă la Buzău / eleva cu pușcălău

3 Rareș Bogdan / „În România, dacă ești un om obișnuit și nu ai bani, cunoștințe, uși deschise la timp, mori cu z…

4 PNL, porcării identice cu PSD! Îți vine să vomiți când citești așa ceva!

5 Primul șoc pentru penali! Predoiu deschide ușa reintrării SRI în lupta anticorupție

recomandări

Te ia DNA: Dinu Pescariu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Scene uimitoare filmate prin procedeu time lapse creează impresia unei alte lumi