Percheziţii DNA la CNA/Biroul preşedintei a fost sigilat

Percheziţii DNA la CNA/Biroul preşedintei a fost sigilat

Procurorii DNA fac percheziţii la CNA.

Procurorii DNA percheziționează la această oră mai multe birouri din sediul CNA. Este vorba despre un dosar nou de corupție, spun surse judiciare. Șefa CNA, Laura Georgescu,
 
 Actualizare 09.46. Procurorii spun că Laura Georgescu ar fi instigat la întocmirea unor sesizări cu date de identificare nereale, pentru a duce la sancționarea repetată a unor posturi de televiziune.

Surse judiciare mai spun că ar fi vorba despre fapte de corupție comise în 2014 și că ar fi percheziționat biroul șefei CNA.

Sursele noastre spun că se caută dovezi şi pentru acest CAZ

Laura Georgescu, președintele instituției, a declarat însă la Digi24 că se fac percheziții la secretariatul instituției.

„Sunt verificate mai multe sesizări”, a spus ea, precizând că sancționarea posturilor de televiziune se face prin vot și nu de către președintele instituției.

Laura Georgescu a mai spus că procurorii au venit cu un mandat de ridicare de documente de la secretariat.

„Au venit cu o listă, vor să înţeleagă cum funcţionează registratura. Şedinţa se va desfăşura ca de obicei, mi s-a spus că merg la şedinţă, şi când vor fi gata cu toate documentele, mă vor chema să semnez procesul verbal de ridicare”, a declarat Laura Georgescu.

„A existat o sesizare a unor foşti angajaţi ai televiziunii pe subiectul Giga TV, care să plângeau că nu au fost plătiţi şi trei sesizări de la cetăţeani că televiziunea nu mai emite, că nu se respecteă programul şi pentru reclamă mascată”, a adăugat șefa CNA.

Este vorba despre o urmărire penală, care include prezumpția de nevinovăție. „Nu îmi cereți să mă apăr, pentru că nu am de ce să mă apăr”, a spus ea.

Procurori DNA fac, joi, perchezitii in mai multe birouri din sediul Consiliului National al Audiovizualului (CNA), printre care si cel al presedintelui CNA, Laura Georgescu, intr-un dosar privind fapte asimilate celor de coruptie care ar fi fost comise in acest an, scrie Mediafax.

Un comunicat al DNA scrie joi ca "Procurori din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de Combatere a Infractiunilor Conexe Infractiunilor de Coruptie efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni asimilate celor de coruptie, comise in anul 2014.

In cursul zilei de 30 octombrie 2014, urmare a autorizarii de catre instanta competenta, sunt efectuate mai multe perchezitii domiciliare la sediul unei institutii publice, situata in municipiul Bucuresti".

Televiziunea locală Argeş TV a fost somată de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru o emisiune în care realizatorul a spus că Victor Ponta este "un nesimţit" la fel ca Emil Boc.

În emisiunea "EDimineaţă", difuzată pe 21 februarie, de Argeş TV, realizatorul Eduard Vasile a comentat articole din presa locală, spunând la un moment dat: "Ponta să se ducă dracu' acasă, să înţeleagă că e un nesimţit tot ca Boc şi că au salarii de zeci de mii de euro pe lună (...)".

Membrul CNA Radu Călin Cristea a propus aplicarea unei somaţii publice în acest caz, având în vedere că televiziunea Argeş TV nu a mai primit nicio sancţiune de la CNA în ultimul an.

În schimb, membrul CNA Florin Gabrea s-a arătat indignat de acest limbaj, care, în opinia sa, este copiat de la televiziunile centrale.

"În ce hal poate să arate o televiziune din provincie care a primit o injecţie de la televiziunile centrale. Sunt pur şi simplu atitudini de grotă. Dacă dăm doar o somaţie, perpetuăm acest gen de atitudine de grotă", a spus Florin Gabrea.

"Omul se obişnuieşte cu mizeria cu răul, cu porcăriile şi atunci nu-l mai deranjează după un timp. Dar sunt unii oameni, puţini, care sunt oripilaţi. Poate redacţia spune «Foarte bine, dă-i lui Ponta la cap». Dar se poate critica şi civilizat", a mai spus Florin Gabrea, care a propus aplicarea unei amenzi de 100.000 de lei în acest caz.

Dumitru Ciobanu, şef al Serviciului Juridic şi Reglementări din CNA, a spus însă că o amendă de 100.000 de lei nu se susţine în cazul Argeş TV, pentru că televiziunea nu a mai avut nicio sancţiune în ultimul an.

În cele din urmă, CNA a decis să aplice o somaţie publică în acest caz, pentru încălcarea articolului 40, alineatul 3 din Codul audiovizualului, potrivit căruia "Moderatorii, prezentatorii şi realizatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă".

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Ea este „găuritoarea” de prezervative din Sibiu

2 „Multă șpagă, aroganță și salarii uriașe”

3 De citit!

4 Blinken a dat Moscovei un document scris care l-a înfuriat pe Lavrov

5 Studiu israelian / Mărimea contează mai mult decât am crede