Percheziţii DNA la Primăria Târgu Jiu/Se fac percheziții acasă și în biroul primarului Cârciumaru

Percheziţii DNA la Primăria Târgu Jiu/Se fac percheziții acasă și în biroul primarului Cârciumaru

UPDATE/Anchetatorii au părăsit în urmă cu puţin timp Primăria Târgu Jiu după aproape zece ore. La plecare au luat două cutii şi o plasă de documente.

UPDATE/Primarul Florin Cârciumaru a făcut declaraţii în urmă cu puţin timp după descinderile de la primărie şi de la locuinţa sa din Vădeni. Cârciumaru a declarat că este vorba despre două dosare, unul privind achiziţionarea unei vile la Rânca şi cel de-al doilea are legătură cu lucrările de canalizare de la Aparegio. Florin Cârciumaru a menţionat, în ceea ce priveşte vila de Rânca, că a fost cumpărată de fiica şi ginere chiar de la Constantin Lungu, patronul Presanitas SRL. Iar privitor la Aparegio, Lungu şi celălalt constructor au făcut reclamaţii ce sunt acum verificate de anchetatori.

UPDATE/Traian Pătrăşcoiu, directorul Aparegio, a declarat că procurorii au ridicat sute de pagini, documente privind lucrarea de zeci de milioane de euro pentru canalizare. Pătrăşcoiu a fost numit director la Aparegio acum câteva luni, după demisia subită a lui Ion Popescu. 

UPDATE/Avocatul lui Florin Cârciumaru a declarat în urmă cu puţin timp că anchetatorii au cerut documente şi lămuriri şi despre cumpărarea unei vile la Rânca de către ginerele primarului din Târgu Jiu. 

UPDATE/Percheziţii acasă la Cârciumaru şi la Aparegio/Anchetatorii fac percheziţii şi la casa din Târgu Jiu a primarului Florin Cârciumaru. Potrivit unor informaţii venite pe surse judiciare, dosarul în care se fac cercetări este legat de lucrările de schimbare a reţelei de apă de către Aparegio şi primărie. De asemenea, percheziţii sunt şi la sediul Aparegio.

UPDATE/Comunicat DNA

Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție comise în perioada 2008 - 2015.
În cursul zilei de 19 mai 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 6 locații situate în județul Gorj, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații, Direcției Generale Anticorupție și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

UPDATE/Perchezițiile sunt efectuate de de procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie Craiova, însoţiţi de echipaje de intervenţie mobilă ale jandarmeriei. O altă echipă de anchetatori desfăşoară percheziţii şi la casa omului de afaceri Constantin Lungu, patronul Presanitas şi socrul poliţistului Cristian Stroe, vizat în dosarul „Mafia permiselor auto”.

Echipe din partea Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi jandarmeriei desfăşoară la acestă oră o percheziţie la sediul Primăriei Târgu Jiu. Deocamdată nu a fost făcut public scopul prezenţei oamenilor legii la primărie şi dacă acţiunea are legătură cu suspiciuni de corupţie care să vizeze aleşi sau funcţionari, anunță regionalul Gds.ro.

9: 40 Percheziţii sunt şi la Constantin Lungu, patronul firmei Presanitas, o societate cu multe contracte cu primăria. Astfel sunt explicate primele informaţii cu privire la percheziţiile de la poliţistul Stroe, Constantin Lungu fiind socrul acestuia.

9:17: Percheziţiile sunt făcute în biroul primarului Florin Cârciumaru. Nu se ştie deocamdată ce anume caută anchetatorii, anunță cotidianul local pandurul.ro.

Ora 9:10: Percheziţii la Primăria Târgu Jiu şi la poliţistul Cristian Stroe, implicat şi în dosarul permiselor. Percheziţiile ar fi coordonate de DNA şi Jandarmerie. Acestea sunt informaţiile de la acest moment. 


Vila primarului Cârciumaru



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…