Percheziţii DNA la Primăria Timişoara

Percheziţii DNA la Primăria Timişoara

Procurorii DNA fac percheziţii, marţi dimineaţa, la sediul Primăriei Timişoara. Procurorii sosiţi de la Bucureşti verifică dosarele prin care s-au restituit case în baza legii 112/1995. Acţiunea are loc în urma unor controale ale Corpului de Control al premierului, care a descoperit nereguli şi a sesizat DNA. Procurorii ridică 6000 de dosare de la Primăria Timişoara, potrivit unor surse judiciare.

Printre beneficiarii acestei legi se numără magistraţi, procurori, poliţişti, dar şi mai multe familii de rromi care au pus mâna pe mai multe case pe de bulevardul C.D. Loga din Timişoara, scrie opiniatimisoarei.ro.

Una dintre persoanele care au beneficiat de o astfel de locuinţa este Vasile Bîc, actualul prim-procuror al Tribunalului Timiş. Acesta şi-ar fi cumpărat locuinţa cu patru camere şi dependinţe cu suma de 8.500 de lei noi. Achiziţia locuinţei de către prim-procurorul Tribunalului Timiş a mai fost anchetată, însă dosarul a fost clasat.

Potrivit legii 112, locuinţele naţionalizate puteau fi vândute chiriaşilor care le ocupau. La Primăria Timişoara, comisia de aplicare a Legii 112 a emis o notă prin care se permitea vânzarea unor astfel de locuinţe celor care nu erau chiriaşi în momentul intrării în vigoare a legii. Din această comisie făceau parte fostul primar al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, fostul director al Direcţiei de Patrimoniu, Nicuşor Miut, şi Liviu Barbu, fostul şef al Administraţiei Domeniului Public.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Elena Ionescu a lăsat totul la vedere, în direct

2 Voiculescu, audiat discret de procurorii DIICOT pentru dispariția unor documente clasificate

3 Așa o fi?

4 O cunoscută jurnalistă îl calcă-n picioare pe Voiculescu și-l apără pe Cîțu

5 Raluca Medeşan a murit la doar 34 de ani / Era co-fondatoarea proiectului Profesorul Digital