Percheziţii DNA la un consiliu judeţean/Directoarea DGASPC Hunedoara, Monica Georgescu, este vizată în dosarul de corupţie

Procurorii DNA fac percheziţii, marţi dimineaţă, la sediul Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara şi la alte şase adrese din judeţ, într-un dosar care ar viza fraude privind organizarea concursului pentru postul de director al unei instituţii din subordinea CJ, afirmă surse judiciare. Directoarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Hunedoara, Monica Georgescu, este vizată în dosarul de corupţie.

La ora transmiterii acestei ştiri, procurorii DNA fac percheziţii la sediul DGASPC Hunedoara, în biroul directorului general al insituţiei, Monica Georgescu.

Potrivit unor surse judiciare, Monica Georgescu este vizată în acest dosar, în care anchetatorii suspectează fraude privind organizarea concursului în urma căruia aceasta a câştigat postul de director al DGASPC, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean Hunedoara.

Monica Georgescu a exercitat, cu caracter temporar, funcţia de director general al DGASPC Hunedoara din 1 ianuarie 2014. În 17 iulie 2014, a fost organizat un concurs pentru ocuparea acestei funcţii, concurs câştigat de Monica Georgescu.

Direcţia Naţională Anticorupţie precizează, într-un comunicat de presă transmis marţi dimineaţă, că procurorii de la Serviciul Teritorial Alba al DNA fac cercetări într-o cauză penală care vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, comise în cursul anului 2014.

Marţi dimineaţă, în acest dosar au loc percheziţii la şapte adrese din judeţul Hunedoara, din care două sunt sediile unor instituţii publice, iar restul domiciliile unor persoane fizice, adaugă DNA.

Surse judiciare au declarat corespondentului MEDIAFAX că una dintre instituţiile publice la care au loc percheziţii ale procurorilor DNA este Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara, anchetatorii suspectând comiterea unor fapte de corupţie la organizarea concursului pentru postul de director al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Hunedoara, instituţie aflată în subordinea CJ.

 Vicepreşedintele CJ Hunedoara, Dorin Gligor, care este preşedinte interimar al instituţiei, a confirmat că procurorii DNA au descins la sediul Consiliului Judeţean, afirmând că au fost sigilate mai multe birouri, iar personalul nu a fost lăsat să intre acolo.

"Nu ştim nici noi foarte multe. Procurorii DNA au sigilat câteva birouri şi se fac mai multe percheziţii, însă până în acest moment nu se cunosc persoanele vizate", a spus Gligor.

Unul dintre birourile sigilate, unde au loc percheziţii, este cel al secretarului general al Consiliului Judeţean, Dan Daniel, care ar fi vizat în acest dosar. De asemenea, sunt percheziţionate şi biroul Juridic şi cel al Corpului de Control.

Dorin Gligor conduce interimar Consiliul Judeţean Hunedoara după ce fostului preşedinte al instituţiei, Mircea Moloţ, i-a încetat mandatul în condiţiile în care instanţa supremă a decis că se afla în incompatibilitate.

Mircea Moloţ a fost reţinut de procurorii DNA în decembrie 2014, iar în prezent este în arest la domiciliu, într-un dosar în care este acuzat de fapte de corupţie. În acelaşi dosar sunt cercetaţi şi vicepreşedintele CJ Hunedoara Tiberiu Balint, ginerele lui Moloţ, Roberto Patrik Venter, şi alţi doi oameni de afaceri, Vasile Axinte şi Emanoil Milică Pup.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mare grijă, urmează cele mai dure zile! Pericolul ca România să se transforme într-un focar uriaș n-a trecut!

2 VIDEO Foarte util / Medic din prima linie în lupta cu COVID-19 despre „mitul tratamentelor minune” și fake-urile…

3 BREAKING Sorina Pintea a revenit asupra demisiei de la șefia Spitalului Județean din Baia Mare și a fost repus…

4 Aici trebuia dat cu tunul, în adevăratul buboi! Termitele bugetare despre care nu vorbește nimeni

5 Începe să se-ntâmple ce-am văzut în filmele SF / Apare conceptul paşapoartelor COVID şi al paşapoartelor de vacc…

recomandări

Te ia DNA: Toma Vărgatu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Avem apă pe Marte. Dar viață?