Percheziţii în Bucureşti şi Ilfov, la persoane suspectate că au obligat tinere să se prostitueze

Poliţiştii şi procurorii DIICOT fac, miercuri, 16 percheziţii în Bucureşti şi judeţul Ilfov, la locuinţele unor persoane suspectate că au racolat mai multe tinere, unele dintre acestea minore, şi le-au obligat să se prostitueze.

La finalul percheziţiilor, 45 de persoane vor fi duse la audieri, la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Structura Teritorială Bucureşti.

Potrivit anchetatorilor, în acest dosar se fac cercetări pentru trafic de persoane şi trafic de minori, fiind vizaţi membrii unei grupări care au obligat mai multe tinere să se prostitueze, obţinând astfel sume mari de bani.

"Din cercetări a reieşit că, în perioada 2010 - 2014, membrii grupării ar fi racolat şi exploatat mai multe femei, inclusiv minore, în scopul practicării prostituţiei, cu precădere pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov. Din activitatea de prostituţie a persoanelor exploatate, cei în cauză ar fi obţinut importante sume de bani", se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Percheziţiile sunt făcute de poliţişti de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate şi procurorii DIICOT Bucureşti, cu sprijinul Brăgăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei. Acţiunea este sprijinită de Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă.

 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 „Dar manual” / Renate Weber i-a dat fetei ei 100.000 de euro

2 Epidemiologul Molnar Geza: Al doilea vârf va fi depășit în două săptămâni. Nu se impune o nouă izolare

3 Manipulare ordinară a nevestei lui Cataramă / Dr. Adina Alberts, despre legea carantinei: „Nicolae Ceauşescu ar …

4 VIDEO Zeci de vedete și influenceri au petrecut fără măști și distanțare la inaugurarea Hotelului Novum din Ol…

5 „Adio, Grecia! Nu mai mergem în viața noastră!” Revoltă pe forumuri, după ce Grecia a decis să suspende tempor…