Peste 22.000 de şomeri doar la nivelul municipiului Bucureşti. Mai mult de jumătate dintre aceştia sunt femei

Peste 22.000 de şomeri doar la nivelul municipiului Bucureşti. Mai mult de jumătate dintre aceştia sunt femei

În ceea ce priveşte numărul de şomeri indemnizaţi la nivelul municipiului Bucureşti, 9.962 la număr, peste 5.000 sunt femei, mai informează instituţia, potrivit căreia din numărul total de absolvenţi indemnizaţi 345 sunt femei.

Alte statistici obţinute la nivelul lunii martie 2014 arată că în Bucureşti sunt 3.452 de şomeri indemnizaţi cu nivel de instruire primar, gimnazial şi profesional, amintind că doar 6 dintre aceştia sunt absolvenţi. Referitor la numărul şomerilor indemnizaţi cu nivel de instruire liceal şi post-liceal, acesta este de 3.740, din care 397 sunt absolvenţi.

2.270 de şomeri cu pregătire universitară, indemnizaţi

De asemenea, la nivelul municipiului Bucureşti sunt 2.770 de şomeri indemnizaţi cu nivel de instruire universitar. Dintre aceştia, 294 sunt absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ superior.

ANOFM Bucureşti a făcut publice şi datele cu privire la şomerii neindemnizaţi. Doar în Bucureşti sunt peste 5.400 de persoane care au terminat patru clase, opt clase sau 10 clase şi care nu au un loc de muncă, ei nefiind nici beneficiari ai vreunui ajutor de la stat.

În ceea ce priveşte absolvenţii de studii superioare neindemnizaţi, numărul acestora ajunge la aproape 3.000. Concret, totalul absolvenţilor încadraţi de la 1 ianuarie 2014 a fost de 53, mai arată ANOFM Bucureşti, adăguând că 24 de persoane au solicitat adeverinţe privind venitul minim garantat în luna martie 2014.

Nivel record al şomajului în Europa

Potrivit Comisiei Europene, aproximativ 700.000 de persoane se deplasează, în medie, anual, pentru a lucra într-un alt stat UE , ceea ce reprezintă un procent (0,29%) mult mai scăzut decât cele din Australia (1,5% între 8 state) sau SUA (2,4% între 50 de state).

Observatorul European al locurilor de muncă vacante arată că, în ciuda nivelului record al şomajului în Europa, în primul trimestru al anului 2013 existau 2 milioane de locuri de muncă neocupate. Deşi existenţa posturilor vacante reprezintă o caracteristică a dinamicii pieţei muncii, o parte semnificativă din aceste locuri de muncă disponibile pot fi neocupate din cauza deficitului de forţă de muncă ce nu poate fi acoperit cu lucrători la nivel local.

Începând cu 2005, numărul lucrătorilor din UE activi în alt stat membru a crescut până la 4,7 milioane. Mai mult, intenţiile de a migra au crescut de asemenea: numărul celor aflaţi în căutarea unui loc de muncă înregistraţi pe portalul Eures a crescut brusc de la 175.000 în 2007 la 1.100.000 în 2013.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…