Peste 300 de persoane au pornit în marș spre Prefectura Galați

Aproximativ 300 de persoane - majoritatea tineri și adolescenți - au pornit, joi seara, în marș pe principalele artere ale orașului spre sediul Prefecturii Galați, nemulțumiți de clasa politică și de existența corupției din sistem.

LIVE UPDATE O nouă zi de proteste în Piața Universității, după tragedia de la Colectiv

Gălățenii s-au mobilizat din nou pe Facebook ca și în seara precedentă, când la marș au participat peste 2 000 de persoane. Organizatorii protestului, o comunitate de pe Facebook intitulată 'Galațiul nostru', a denumit marșul de joi seara 'Tăcerea ucide! Vino în stradă!'.

"Noi cât mai avem de gând să îndurăm? Să ridicăm capul și să ne salvăm comunitatea. Galațiul merită mai mult decât îi poate oferi actuala clasă politică. Nu ne mai dorim să fim sfidați sau umiliți. O tragedie s-a produs din cauza indolenței, iresponsabilității și corupției. Nu e nici prima, nici ultima oară când nepăsarea și abuzul de putere fac victime. Răbdarea noastră a ajuns la capăt. Tristețea și revolta nu ne mai lasă să închidem ochii", au scris organizatorii pe pagina de Facebook a protestului.

Protestarii s-au strâns în două grupuri, ca și în seara precedentă, în două puncte ale orașului, după care s-au unit și au plecat în marș prin centrul localității pe strada Brăilei până la Primărie și Prefectura Galați.

Manifestanții sunt pașnici și nu au blocat traficul rutier. Mașinile circulă pe lângă ei și șoferii claxonează în semn de solidaritate.

AGERPRES/(AS-autor: Dan Paic, editor: Dănuț Pușcașu) 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 O să aveți un șoc când veți afla cine sunt...

2 Informație / Președintele pregătește din umbră o mutare care poate îngropa definitiv PSD

3 Un erou în locul lui Arafat?

4 În afacerea „10 august 2018” a venit și vremea decontării vinovățiilor individuale

5 Citiți asta! Securitatea n-a murit!

recomandări

Te ia DNA: Nicolae Moga

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

În California, câinii fac surfing