Ponta, despre decizia lui Iohannis în cazul Fifor: Și Băsescu respingea, ca să-și facă ambiția

Ponta, despre decizia lui Iohannis în cazul Fifor: Și Băsescu respingea, ca să-și facă ambiția

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că nu a discutat cu președintele Klaus Iohannis despre nominalizarea lui Mihai-Viorel Fifor la șefia Ministerului Transporturilor și consideră că e "o ambiție" respingerea acestuia de către șeful statului.

"Eu m-am obișnuit cu chestia asta de la Traian Băsescu, că și Traian Băsescu respingea așa, ca să-și facă ambiția. A zis domnul președinte ieri că o să colaborăm instituțional și azi îl respinge pe domnul Fifor. (...) Domnul Iohannis e profesor de Istorie, dânsul e mai competent sau ce? Ca să poți să apreciezi pe cineva trebuie să fii tu un specialist. Mă îndoiesc că domnul Iohannis e un specialist în transporturi. Curtea Constituțională a spus că are voie să respingă o dată, deci orice altă propunere voi face trebuie să o accepte. Portofoliul de la Transporturi e al PSD, mâine la CEx probabil se va stabili cine va fi, dar sincer nu credeam că ne întoarcem la vremurile lui Traian Băsescu", a spus Ponta, înaintea ședinței Biroului Permanent Național al PSD.

El a amintit că liberalii l-au desemnat ministru al Transporturilor pe Ludovic Orban, fiind de părere că Fifor ar fi "de 100 de ori mai bun și mai cinstit" decât acesta.

"Miniștrii sunt funcții politice. Am cerut de la instituțiile statului, de la SRI dacă (Fifor — n.r.) are vreo problemă, dosare, ceva, nu. Altfel ambiții, așa...", a adăugat premierul.

Întrebat dacă s-a gândit deja la o altă propunere pentru acest portofoliu, Ponta a răspuns că nu el se gândește, ci conducerea PSD.

Totodată, premierul a precizat că nu a fost consultat de Klaus Iohannis înainte ca acesta să anunțe oficial respingerea lui Mihai Fifor. "Am aflat de la dumneavoastră", le-a spus premierul jurnaliștilor. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 S-a ținut de cuvânt! Bolojan a tăiat joi jumătate din posturile de la CJ Bihor și desființează trei structuri …

2 Un jandarm sibian de 43 de ani, coronasceptic, a murit după ce s-a infectat / Căpitanul Ionuț Câmpean, acum câte…

3 FOTO Priviți unde și-a parcat mașina Nicușor Dan în prima zi de Primar General al Capitalei

4 Asta este consiliera șefului AEP! Mitulețu-Buică tocmai i-a acordat o insignă și o diplomă de excelență!

5 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…