Ponta, despre decizia lui Iohannis în cazul Fifor: Și Băsescu respingea, ca să-și facă ambiția

Ponta, despre decizia lui Iohannis în cazul Fifor: Și Băsescu respingea, ca să-și facă ambiția

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că nu a discutat cu președintele Klaus Iohannis despre nominalizarea lui Mihai-Viorel Fifor la șefia Ministerului Transporturilor și consideră că e "o ambiție" respingerea acestuia de către șeful statului.

"Eu m-am obișnuit cu chestia asta de la Traian Băsescu, că și Traian Băsescu respingea așa, ca să-și facă ambiția. A zis domnul președinte ieri că o să colaborăm instituțional și azi îl respinge pe domnul Fifor. (...) Domnul Iohannis e profesor de Istorie, dânsul e mai competent sau ce? Ca să poți să apreciezi pe cineva trebuie să fii tu un specialist. Mă îndoiesc că domnul Iohannis e un specialist în transporturi. Curtea Constituțională a spus că are voie să respingă o dată, deci orice altă propunere voi face trebuie să o accepte. Portofoliul de la Transporturi e al PSD, mâine la CEx probabil se va stabili cine va fi, dar sincer nu credeam că ne întoarcem la vremurile lui Traian Băsescu", a spus Ponta, înaintea ședinței Biroului Permanent Național al PSD.

El a amintit că liberalii l-au desemnat ministru al Transporturilor pe Ludovic Orban, fiind de părere că Fifor ar fi "de 100 de ori mai bun și mai cinstit" decât acesta.

"Miniștrii sunt funcții politice. Am cerut de la instituțiile statului, de la SRI dacă (Fifor — n.r.) are vreo problemă, dosare, ceva, nu. Altfel ambiții, așa...", a adăugat premierul.

Întrebat dacă s-a gândit deja la o altă propunere pentru acest portofoliu, Ponta a răspuns că nu el se gândește, ci conducerea PSD.

Totodată, premierul a precizat că nu a fost consultat de Klaus Iohannis înainte ca acesta să anunțe oficial respingerea lui Mihai Fifor . "Am aflat de la dumneavoastră", le-a spus premierul jurnaliștilor. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…