Prahova: Chiliman, Moisescu, Brad și Costescu au părăsit sediul DNA Ploiești

Prahova: Chiliman, Moisescu, Brad și Costescu au părăsit sediul DNA Ploiești

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, cercetat pentru constituirea unui grup infracțional organizat și complicitate la trafic de influență în formă continuată, a părăsit, miercuri după-amiază, sediul DNA Ploiești, după aproximativ două ore de la sosirea sa, refuzând să facă declarații presei. Surse judiciare au declarat că edilul a venit la DNA pentru a depune documente care au legătură cu măsura sechestrului asigurător dispusă de procurori.

În același scop s-au prezentat la sediul DNA Ploiești și fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu, consiliera primarului, Ioana Costescu, și consilierul local de la sectorul 1, Ion Brad, aceștia nefăcând declarații.

Procurorii DNA Ploiești au audiat-o, miercuri, în calitate de martor, pe soacra lui Moisescu, Flavia Cicodei, în legătură cu contractul care ar fi fost găsit de procurori la percheziții prin care își împrumuta unica fiică cu suma de 670 milioane de euro.

Surse judiciare au declarat că în cadrul audierilor femeia a spus că suma reală din contract era de fapt 60.000 de euro și că documentul care are o vechime de șase ani nu a produs efecte.

De asemenea, Sebastian Ghiță a fost chemat miercuri la sediul DNA Ploiești, unde a fost anunțat că a fost extinsă urmărirea penală pe numele lui în dosarul în care este anchetat și Iulian Herțanu, cumnatul premierului Victor Ponta.

Sebastian Ghiță este acuzat și de trafic de influență, complicitate la schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene, spălare de bani, în formă continuată, evaziune fiscală, în formă continuată, coruperea alegătorilor și efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, în formă continuată.

Totodată, în cazul acestuia anchetatorii au modificat condițiile măsurii controlului judiciar, prelungită recent, Sebastian Ghiță având interdicția de a-și desfășura activitatea în funcția de deputat, în exercitarea căreia a săvârșit fapta, și de a părăsi Ploieștiul fără încuviințarea prealabilă a procurorului.

De asemenea, procurorii au extins și sechestrul asigurător instituit în cazul lui Sebastian Ghiță. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro