Predoiu: Adoptarea Codului fiscal fără reforme și dublată de cheltuieli neproductive duce la sărăcie

Predoiu: Adoptarea Codului fiscal fără reforme și dublată de cheltuieli neproductive duce la sărăcie

Prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu consideră că adoptarea Codului fiscal fără o reformă a companiilor de stat, a colectării și a administrației, dar dublată de "cheltuieli neproductive", va duce la "deficite bugetare imense și sărăcie". "Se confirmă îngrijorările: creșterea economică începe să se bazeze pe consum din import. Cu alte cuvinte, Victor Ponta și guvernul lui tocmai încep să pună focul în pădure.

În aceste condiții, adoptarea Codului fiscal fără măsuri de acompaniere (reforma companiilor de stat, reforma colectării și reforma administrației), însă dublată de cheltuieli neproductive, duce la un deznodământ binecunoscut, pe care l-am trăit recent, în 2008: deficite bugetare imense și sărăcie", susține Predoiu, luni, într-o postare pe Facebook .

El afirmă că deficitul balanței comerciale a crescut cu 15% față de perioada similară a anului trecut, având în vedere creșterea "abruptă" a importurilor.

"Exporturile României în primul semestru au ajuns la 27 de miliarde de euro. Prilej pentru turistul din Miami și Caraibe să se laude cu o creștere de 5,9%. Ce 'uită' să ne spună Ponta este că importurile au avut o creștere abruptă la 30,3 miliarde de euro", precizează Cătălin Predoiu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu