Predoiu: Guvernul a adoptat o mega-ordonanță care încalcă din nou legea tehnicii legislative

Prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu a criticat joi o decizie luată de Executiv în ședința de săptămâna aceasta, afirmând că "Guvernul lui Dragnea prezidat de Ponta" a adoptat o "mega-ordonanță" care include prevederi fără legătură între ele, încălcându-se astfel din nou legea tehnicii legislative. "Guvernul vrea astfel să 'fure la cântar' în evaluarea numărului de ordonanțe adoptate", susține liberalul, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.

Predoiu face referire la OUG care amână cu un an ieșirea din sistem a cadrelor universitare care nu au titlul de doctor.

''Potrivit ordonanței, cei care au lenevit și nu și-au dat încă doctoratul, deși au pretenția că sunt cadre didactice universitare, pot să mai lenevească un an, treacă de la 'tehnocratul' Ponta! (...) Concret, dacă legea a acordat un termen de 4 ani întârziaților care nu s-au îngrijit să-și ia doctoratul, dar au tupeul și pretenția să fie 'cadre universitare', termenul trebuia respectat! Locul trebuia eliberat pentru alții mai harnici și mai capabili!'', afirmă Predoiu.

El critică și o altă prevedere a ordonanței care amână cu doi ani, până în 2017, termenul în care conducătorii financiar — contabili din instituții publice trebuie să își obțină un certificat de atestare a cunoștințelor în Sistemul European de Conturi.

"Probabil, cu ocazia aniversării a 10 ani de la intrarea în UE. Aceeași concluzie: de ce să 'tragem tare' și să fim disciplinați și performanți, mai bine amânăm, de ce să facem un efort și să fim competenți și competitivi, mai bine lenevim!", spune Predoiu.

În opinia sa, aceasta ''e tendința și obișnuința pe care un 'lider' leneș ca Ponta o propagă în societate: amânare, lipsă de răspundere, contraperformanță, iresponsabilitate!''.

''Eu cred că trebuie altfel procedat: liderii responsabili își auto-impun rigoare și cer rigoare'', mai spune el. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / În PSD se vorbește despre iminenta punere sub acuzare a lui Dragnea, Carmen Dan și Dăncilă în Dosar…

2 ULTIMĂ ORĂ / Ministrul de interne îl va destitui pe Raed Arafat săptămâna viitoare

3 Orban chiar este un om modest. Două momente

4 HOPA! Angajații din spitale care primesc șpaga ar putea rămâne fără contracte de muncă. Ministrul Sănătății an…

5 Prostul politicii românești a rămas fără partid. Toți membrii celei mai mari organizații au demisionat scuipân…

recomandări

Te ia DNA: Stoica Alexandru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Gustări speciale pentru seara Oscarurilor