Prejudiciu de aproape un milion de euro, din tranzacţii fictive cu carne ale unei firme din Botoşani

Prejudiciu de aproape un milion de euro, din tranzacţii fictive cu carne ale unei firme din Botoşani

O firmă din Botoşani, care a cauzat bugetului de stat un prejudiciu de aproape un milion de euro, prin înregistrarea în evidenţele contabile a unor tranzancţii fictive cu carne de vită, a fost identificată de inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) din ANAF.

Prejudiciu de aproape un milion de euro, din tranzacţii fictive cu carne ale unei firme din Botoşani (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Firma, depistată în urma verificărilor făcute de inspectorii antifraudă în perioada februarie - aprilie 2014, a cauzat un prejudiciu de peste patru milioane lei, reprezentând taxă pe valoare adăugată (2,4 milioane de lei) şi impozit pe profit (1,6 milioane de lei), prin înregistrarea în evidenţele contabile a unor tranzancţii fictive, fără corespondenţă cu realitatea, susţine DGAF.

Astfel, inspectorii antifraudă au constatat că firma a înscris în evidenţa contabilă achiziţii de carne de vită în carcasă în valoare totală de 12.439.816,72 de lei, pe care le-ar fi realizat în cursul anului 2013 de la trei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti şi în judeţul Bacău.

"În realitate, se achiziţionau animale vii şi produse procesate de la persoane fizice din târguri de vite, iar firmele din lanţul fictiv de aprovizionare erau înfiinţate doar în scopul fraudării bugetul de stat prin înregistrarea TVA deductibile nereale, majorarea nejustificată a cheltuielilor deductibile şi diminuarea bazei impozabile", mai precizează sursa citată.

Pentru recuperarea prejudiciului, inspectorii antifraudă au emis decizii de instituire a măsurilor asigurătorii asupra a o sută de tone de carne de vită, cu o valoare de piaţă de 2.532.213 de lei, asupra construcţiilor, echipamentelor industriale, a mijloacelor de transport şi a banilor din conturile firmei.

De asemenea, pentru constatarea elementelor constitutive ale infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, fals şi uz de fals şi constituirea unui grup infacţional organizat, vor fi sesizate organele de urmarire penală, a mai precizat DGAF.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Situație explozivă la vârful Armatei Rusiei

2 ULTIMA ORĂ Prima „decapitare” la vârful Armatei Rusiei după „măcelul” din Crimeea!

3 Canalul rus „General SVR: Putin a recunoscut cu ușile închise eșecul din Ucraina. Planul prin care încearcă un „haos controlat”

4 Rusul nu știa ce i se întâmplă. Fusese capturat...

5 „A fost un semn de respect pentru munca mea” / Româncă din Italia, proprietara unui bar, impresionată de gestul a trei tineri: au intrat noaptea și au b…