Președintele Iohannis a ajuns în Croația, unde se va întâlni cu mai mulți oficiali

Trimisul special al AGERPRES, Florentina Peia, transmite: Președintele Klaus Iohannis a ajuns luni în Croația, unde efectuează o vizită oficială de două zile și are întâlniri cu mai mulți oficiali croați. Înainte de plecarea la Zagreb, șeful statului a declarat că va transmite oficialilor cu care va avea convorbiri dorința României privind o colaborare regională mai strânsă, el arătând și că se dorește să se dea un nou impuls dialogului și relațiilor regionale cu Croația.

"Există de ambele părți dorința de a da de la cel mai înalt nivel un nou impuls dialogului și relațiilor bilaterale. În egală măsură suntem interesați de o cooperare strânsă care vizează consolidarea perspectivei europene a statelor din regiunea Balcanică", a spus șeful statului, la Aeroportul "Henri Coandă", înainte de plecarea în Croația.

Iohannis a precizat că la Zagreb va avea schimburi de opinii privind evoluțiile din vecinătatea UE și alte teme internaționale de actualitate. "Voi transmite interlocutorilor din Croația dorința noastră pentru o colaborare regională mai strânsă, care să contribuie la asigurarea prosperității și securității în regiunea Balcanilor și a vecinătății estice a UE", a spus președintele Iohannis.

Luni după-amiază, șeful statului român va avea, la sediul Guvernului croat, convorbiri oficiale cu prim-ministrul Republicii Croația, Zoran Milanovic.

Ulterior, președintele Klaus Iohannis va fi primit, la Palatul Prezidențial din Zagreb, unde va avea convorbiri tete-a-tete și oficiale cu președintele Republicii Croația, Kolinda Grabar-Kitarovic. Cei doi șefi de stat vor susține o declarație de presă comună.

Tot în cursul serii de luni, la Palatul Prezidențial din Zagreb, se va desfășura dineul oficial oferit de președintele Republicii Croația în onoarea omologului său român.

În a doua zi a vizitei, marți, președintele Klaus Iohannis va participa la Zagreb, la Cimitirul Mirogoj, la ceremonia depunerii unei coroane de flori la monumentul memorial "Vocea victimelor croate — Zidul durerii".

Totodată, șeful statului român se va întâlni, la sediul Saborului (Parlamentului), cu președintele acestui for, Josip Leko.

Din delegația care îl însoțește pe președintele Iohannis în deplasarea externă fac parte consilierii prezidențiali Dan Mihalache, Lazăr Comănescu, Leonard Orban, Cosmin Marinescu, secretarul de stat în MAE George Ciamba și deputatul Uniunii Croaților din România Giureci-Slobodan Ghera. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Festival de pesedism în PNL! După ce și-a pus verișoara la Antibiotice SA, ministrul Tătaru face presiuni să-ș…

2 Alertă, pesedist în delir! Deputatul Mitralieră: „Ca medic, vă spun că prin termoscanare se accesează toate da…

3 ULTIMA ORĂ / Focar de coronavirus la unul dintre cei mai mari producători de înghețată din România. 27 de angaja…

4 BREAKING Primele imagini din „oaza de relaxare” a lui Dragnea de pe insula Belina, unde mergeau liderii PSD l…

5 Birchall o pune la punct pe judecătoarea PSD, care, mințind, a luat apărarea CCR și a criticat CEDO, în cazul …

recomandări

Te ia DNA: Emilian Gămureac

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Top 10 piscine din lume