Președintele Iohannis a promulgat joi mai multe legi

Președintele Iohannis a promulgat joi mai multe legi

Președintele Klaus Iohannis a semnat joi mai multe decrete prin care promulgă o serie de legi ce reglementează, printre altele, domeniul fiscal-bugetar, dar și relațiile cu alte state sau organisme internaționale.

Astfel, Iohannis a promulgat legea pentru aprobarea ordonanței 25/2015 privind aprobarea plății contribuțiilor Ministerului Justiției la organisme internaționale, precum și pentru modificarea și completarea ordonanței 41/1994 privind autorizarea plății cotizațiilor la organizațiile internaționale interguvernamentale la care România este parte.

De asemenea, Iohannis a semnat decretul de promulgare a legii privind declararea zilei de 21 martie ca Sărbătoarea Sosirii Primăverii pentru membrii minorității tătare turco-musulmane din România — denumită Nawrez.

A mai fost promulgată și legea pentru prorogarea unor termene privind stabilirea unor măsuri pentru asigurarea facilităților la transport pentru anumite categorii de persoane.

Legea pentru aprobarea ordonanței 19/2015 privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare și modificarea unor acte normative, precum și unele măsuri de corelare legislativă a primit și ea acordul președintelui. La fel, legea pentru ratificarea Acordului dintre România și Republica Albania în domeniul securității sociale, semnat la București, la 27 februarie 2015.

Șeful statului a mai semnat și legea pentru modificarea articolului 2 alineatul (1) din legea 253/2004 privind caracterul definitiv al decontării în sistemele de plăți și în sistemele de decontare a operațiunilor cu instrumente financiare.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...