Primarul din Ploiești, adus la DNA

Primarul din Ploiești, Iulian Bădescu, a fost adus marți la sediul DNA, unde va fi audiat de procurorii anticorupție într-un dosar privind premierea echipei FC Petrolul din bugetul local.

Anchetatorii au efectuat percheziții la locuința acestuia, dar și la sediul Primăriei Ploiești, aceștia căutând documente care au legătură cu FC Petrolul și cu Asociația ''Lupii Galbeni''.

La intrarea în sediul DNA, Bădescu a declarat că are calitatea de suspect în dosar pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, luare de mită și trafic de influență.

Primarul a spus că totul este legal în ceea ce privește sumele acordate prin hotărârea de Consiliu Local echipei de fotbal, el arătând că, ''probabil'', Daniel Capră, care este finanțatorul Petrolului, a făcut un denunț împotriva sa.

''Probabil dl. Capră, de acolo din arest, a fost sfătuit sau presat să dea o declarație împotriva mea. Acest zvon este de foarte mult timp în piața ploieșteană, că dl. Capră negociază eliberarea sa'', a afirmat edilul.

Acesta a arătat că nu înțelege de ce documente ale Curții de Conturi, care vizează contracte încheiate în perioada fostului primar Andrei Volosevici, ''nu sunt luate în calcul'', ci sunt avute în atenție ''documente care sunt foarte legale din punct de vedere al tuturor organelor statului''.

Patronii FC Petrolul Ploiești, frații Daniel și Nicolae Capră, directorul general al clubului, Marius Bucuroiu, și alți patru inculpați trimiși în judecată de DIICOT pentru evaziune fiscală cu un prejudiciu de 15,4 milioane de euro se află în arest preventiv din noiembrie anul trecut.

Anchetatorii au efectuat la data de 25 noiembrie 2014 un număr de 25 de percheziții domiciliare pe raza a șase județe și a municipiului București, în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unei grupări infracționale organizate formate din 19 persoane, specializate în infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani, prejudiciul creat fiind de 15,4 milioane de euro.

Potrivit DIICOT, în cauză există suspiciunea că o parte dintre membrii grupării, în calitate de administratori ai SC Fotbal Club Petrolul SA Ploiești, au inițiat în anul 2012 o grupare infracțională organizată la care au aderat și ceilalți membri, în vederea creării unor lanțuri infracționale care să favorizeze firmele administrate de membrii grupului, respectiv în scopul preluării și finanțării SC Fotbal Club Petrolul SA Ploiești. Astfel, au fost efectuate operațiuni nereale prin emiterea de documente și facturi fictive, în scopul deducerii TVA și diminuării bazei de impozitare (impozit pe profit).

De asemenea, în scopul creării unor relații comerciale inexistente între firmele implicate în activitatea infracțională cu clubul sportiv au fost facturate diferite servicii și livrări de mărfuri, sumele astfel obținute fiind însușite de către membrii grupării, în scopul preluării și finanțării clubului, prin creditări succesive.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Se conturează posibilitatea scoaterii PSD în afara legii! Urmează noi dezvăluiri! PSD a acționat ca un grup in…

2 Informație / Dragnea va fi propus pentru reținere într-un nou dosar! Posibil și țiitoarea, dar și alți câțiva co…

3 ULTIMA ORĂ Standard&Poor’s reconfirmă ratingul României la BBB- / A-3 / Lovitură grea pentru Ciuma Roșie, care cân…

4 Asta pare servită de servicii / Un consilier al vicelui ASF, vărul lui Dragnea, a fost fotografiat și înregistra…

5 VIDEO „Mă piș pe legitimația ta” / Reacţia vulgară a unui „profesor universitar“ atunci când este rugat să poart…

recomandări

Te ia DNA: Mihali Gavril

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Reîncepe 'Dosarele X'! Iată trailerul