Primarul social-democrat al municipiului Bârlad a demisionat invocând motive medicale

Primarul municipiului Bârlad, social-democratul Constantin Constantinescu, a demisionat joi din funcție invocând motive medicale.

Demisia va intra în vigoare de la 1 martie, interimatul pentru funcție urmând să fie asigurat, potrivit legii, de actualul viceprimar, Marin Bunea (PSD).

Primarul și-a anunțat intenția de a demisiona din funcție încă de pe data de 13 februarie, la o zi după ce semnase la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași un acord de vinovăție prin care recunoaștea infracțiunea de conflict de interese.

Potrivit reprezentanților Curții de Apel Iași, edilul, care era cercetat în stare de libertate pentru conflict de interese privind contracte câștigate de la autoritatea locală de către o firmă la care el a fost acționar, a recunoscut comiterea faptei și a acceptat încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală.

Constantin Constantinescu a câștigat la alegerile locale din 2012 al treilea mandat consecutiv în fruntea municipiului Bârlad. Una din faptele prin care s-a făcut remarcat edilul a fost că a permis ca portretul său să fie pictat în dreapta pronaosului unei biserici, alături de Sf. Muceniță Ecaterina și de Sf. Cuvios Dosoftei, fost Mitropolit al Moldovei. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Verișoara lui Tătaru l-a impus ca administrator la Antibiotice SA, cu 2500 de Euro lunar, pe cumătrul ministru…

2 Citiți! Un singur cuvânt: Mafie!

3 Judecați voi / Justiției i-au trebuit 8 luni ca să stabilească cine rejudecă procesul familiei Cosma din Prahova…

4 Amănunte picante / Grupul de la Scroviștea / Ce s-a ales de oamenii lui Dragnea

5 Ce ironie, ce cârpă de om! / Iordache conduce ședința în care se vor îngropa toate legile anti-Justiție clocite …

recomandări

Te ia DNA: MIHAI LAURENTIU ALFRED

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai rapidă mașină din lume e aproape gata