Primarul social-democrat al municipiului Bârlad a demisionat invocând motive medicale

Primarul social-democrat al municipiului Bârlad a demisionat invocând motive medicale

Primarul municipiului Bârlad, social-democratul Constantin Constantinescu, a demisionat joi din funcție invocând motive medicale.

Demisia va intra în vigoare de la 1 martie, interimatul pentru funcție urmând să fie asigurat, potrivit legii, de actualul viceprimar, Marin Bunea (PSD).

Primarul și-a anunțat intenția de a demisiona din funcție încă de pe data de 13 februarie, la o zi după ce semnase la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași un acord de vinovăție prin care recunoaștea infracțiunea de conflict de interese.

Potrivit reprezentanților Curții de Apel Iași, edilul, care era cercetat în stare de libertate pentru conflict de interese privind contracte câștigate de la autoritatea locală de către o firmă la care el a fost acționar, a recunoscut comiterea faptei și a acceptat încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală.

Constantin Constantinescu a câștigat la alegerile locale din 2012 al treilea mandat consecutiv în fruntea municipiului Bârlad. Una din faptele prin care s-a făcut remarcat edilul a fost că a permis ca portretul său să fie pictat în dreapta pronaosului unei biserici, alături de Sf. Muceniță Ecaterina și de Sf. Cuvios Dosoftei, fost Mitropolit al Moldovei. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?