Procurorii DNA au descins la Primăria Sinaia

Procurorii DNA au descins la Primăria Sinaia

Procurorii DNA Ploieşti ridică, miercuri, documente de la Primăria Sinaia în dosarul de corupţie care îi vizează pe şefii Poliţiei Sinaia, au declarat surse din cadrul administraţiei locale, citate de Agerpres.

Potrivit acestora, anchetatorii au solicitat mai multe documente referitoare la omul de afaceri care controlează societatea Simacris SRL din Sinaia. 

Procurorii DNA Ploieşti efectuează, miercuri, şase percheziţii pe raza judeţului Prahova într-un dosar privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie comise în perioada 2013-2015. 

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, percheziţiile sunt efectuate la sediul unei instituţii publice, dar şi la domicilii ale unor persoane fizice. 

Conform unor surse judiciare, procurorii anticorupţie au descins la sediul Poliţiei Sinaia, dosarul în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă vizându-i pe şeful instituţiei, Marin Tudorică, şi pe adjunctul acestuia, Ionuţ Roşca. 

Tudorică şi Roşca ar fi intervenit, în ultimii ani, pentru stoparea unor controale care vizau societatea Simacris SRL din Sinaia, ei primind în schimbul acestor demersuri foloase necuvenite în valoare de aproximativ 40.000 de euro, spun sursele citate. 

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale