PROIECT Spitalele pot închiria spaţii furnizorilor de servicii alimentare sau de vânzare de ziare. Jumătate din chirie va merge în bugetul statului

PROIECT Spitalele pot închiria spaţii furnizorilor de servicii alimentare sau de vânzare de ziare. Jumătate din chirie va merge în bugetul statului

Proiectul de hotărâre de Guvern (HG) privind unele măsuri pentru închirierea unor imobile sau părţi din acestea de către Ministerul Sănătăţii şi unităţile aflate în subordinea acestuia a fost lansată, luni, în dezbatere publică pe site-ul ministerului.

Proiectul prevede că unităţile sanitare cu paturi pot închiria spaţiile suplimentare furnizorilor de servicii medicale necesare populaţiei, altele decât cele furnizate de unitatea sanitară care deţine spaţiul de închiriat.

De asemenea, spitalele pot închiria spaţii pentru organizarea unor servicii alimentare, de furnizare a presei sau alte activităţi cu respectarea tuturor normelor legale, astfel ca unitatea sanitară să-şi desfăşoare activitatea în bune condiţii, se arată în nota de fundamantare a proiectului de HG, citat de Mediafax.

Procentul de 50% din chirie, virat în bugetul de stat

Din venitul suplimentar, o cotă de 50% va reveni instituţiei publice sau autorităţii publice care are calitatea de locator, restul de 50% din chirie urmând să fie virată la bugetul de stat, potrivit proiectului.

Sumele cuvenite spitalului vor fi utilizate pentru întreţinerea, repararea şi modernizarea imobilelor aflate în administrarea acestuia, sau pentru achiziţia unor dispozitive medicale.

În nota de fundamentare, se mai precizează că pentru a putea fi închiriate imobile sau părţi din acestea, trebuie să facă parte din domeniul public al statului. Totodată, închirierea va fi făcută numai cu avizul prealabil al Ministerul Sănătăţii, prin licitaţie publică.

Ministerul Sănătăţii va întocmi norme metodologice cu caracter intern pentru aprobarea închirierii imobilelor sau a părţilor din acestea, norme avizate de structurile interne şi aprobate prin ordin intern. Închirierile vor fi înregistrate în Inventarul centralizat al bunurilor din domeniului public al statului, aprobat prin Hotărârea Guvernului şi care se află în evidenţa Ministerului Finanţelor Publice.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…