Proiectul de lege privind pensiile aleșilor locali, adoptat de Senat cu amendamente

Plenul Senatului a aprobat, luni, cu amendamente proiectul de lege privind pensiile aleșilor locali. La momentul votului, grupul senatorial al PNL a anunțat că se retrage din sala de plen.

Propunerea legislativă a fost aprobată cu 86 de voturi "pentru" și un vot "împotrivă".

Amendamentele admise în cadrul ședinței de plen au fost formulate de senatorul PSD Ioan Deneș, în calitate de secretar al Comisiei pentru administrație publică.

Un prim amendament aprobat de plenul Senatului la proiectul de act normativ privind pensiile aleșilor locali prevede modificarea articolului 32, indice 1, alineat (1), cu următorul cuprins: "primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții Consiliilor județene, care îndeplinesc condițiile vârstei standard de pensionare eșalonate, după caz, în anexele 5 și 6, din Legea 263/2010, privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările și completările ulterioare, sau al vârstei standard reduse în conformitate cu prevederile aceleiași legi sau ale altor legi speciale au dreptul, la încetarea mandatului, la indemnizație pentru limită de vârstă dacă nu sunt realeși pentru un nou mandat".

Un alt amendament prevede că "indemnizația pentru limită de vârstă se calculează proporțional cu perioada de mandat efectiv exercitată, dar nu mai puțin de un mandat de primar, viceprimar, președinte și vicepreședinte al Consiliului județean".

Un al treilea amendament formulat de senatorul Deneș și votat în plen prevede că "primarii și viceprimarii, președinții și vicepreședinții Consiliilor județene care beneficiază de indemnizația pentru limită de vârstă (...) și care au ocupat până la vârsta de pensionare și alte funcții pentru care este stabilită indemnizația pentru limită de vârstă prin alte acte normative au obligația să opteze pentru una dintre indemnizații".

De asemenea, printr-un alt amendament a fost modificat articolul 2 alineatul (1) al proiectului de lege, cu următorul cuprins: "de indemnizația pentru limită de vârstă prevăzută la articolul 32 indice 1, alineat 1, din Legea 393/2004 cu completarea adusă prin prezenta lege și în aceleași condiții, beneficiază și primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții ai Consiliilor județene care au avut anterior intrării în vigoare a prezentei legi calitatea de primar, viceprimar, președinte și vicepreședinte al Consiliului județean".

Senatul a fost Cameră decizională pe acest proiect de lege.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ani la rând au scos 9.500 de euro zilnic cash din bancă / Ajunseseră să dicteze ziarelor ce să scrie

2 Leacul coronavirusului crește și în România: Una din cele mai cunoscute plante ar putea vindeca COVID-19

3 Leana, cu „scoica” fleașcă după anunțul PMP că strânge semnături pentru candidatura lui Băsescu la Primăria Ca…

4 „Am tăcut destul. Voi spune lucruri care vor deranja” / Rareș Bogdan amenință cu dezvăluiri despre dosarul 10 au…

5 Sentinţă istorică în dosarul retrocedării a 10.000 de hectare din Retezat către două austriece, după 11 ani de…