Proiectul de lege privind pensiile aleșilor locali, adoptat de Senat cu amendamente

Plenul Senatului a aprobat, luni, cu amendamente proiectul de lege privind pensiile aleșilor locali. La momentul votului, grupul senatorial al PNL a anunțat că se retrage din sala de plen.

Propunerea legislativă a fost aprobată cu 86 de voturi "pentru" și un vot "împotrivă".

Amendamentele admise în cadrul ședinței de plen au fost formulate de senatorul PSD Ioan Deneș, în calitate de secretar al Comisiei pentru administrație publică.

Un prim amendament aprobat de plenul Senatului la proiectul de act normativ privind pensiile aleșilor locali prevede modificarea articolului 32, indice 1, alineat (1), cu următorul cuprins: "primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții Consiliilor județene, care îndeplinesc condițiile vârstei standard de pensionare eșalonate, după caz, în anexele 5 și 6, din Legea 263/2010, privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările și completările ulterioare, sau al vârstei standard reduse în conformitate cu prevederile aceleiași legi sau ale altor legi speciale au dreptul, la încetarea mandatului, la indemnizație pentru limită de vârstă dacă nu sunt realeși pentru un nou mandat".

Un alt amendament prevede că "indemnizația pentru limită de vârstă se calculează proporțional cu perioada de mandat efectiv exercitată, dar nu mai puțin de un mandat de primar, viceprimar, președinte și vicepreședinte al Consiliului județean".

Un al treilea amendament formulat de senatorul Deneș și votat în plen prevede că "primarii și viceprimarii, președinții și vicepreședinții Consiliilor județene care beneficiază de indemnizația pentru limită de vârstă (...) și care au ocupat până la vârsta de pensionare și alte funcții pentru care este stabilită indemnizația pentru limită de vârstă prin alte acte normative au obligația să opteze pentru una dintre indemnizații".

De asemenea, printr-un alt amendament a fost modificat articolul 2 alineatul (1) al proiectului de lege, cu următorul cuprins: "de indemnizația pentru limită de vârstă prevăzută la articolul 32 indice 1, alineat 1, din Legea 393/2004 cu completarea adusă prin prezenta lege și în aceleași condiții, beneficiază și primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții ai Consiliilor județene care au avut anterior intrării în vigoare a prezentei legi calitatea de primar, viceprimar, președinte și vicepreședinte al Consiliului județean".

Senatul a fost Cameră decizională pe acest proiect de lege.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Experți din Coreea de Sud și China avertizează: e o mare greșeală să nu purtăm mască

2 De citit / Ce are de făcut România ca să nu ajungă în situaţia Italiei. Sfaturile unui medic român din Verona af…

3 Adevăratul ucigaș de la Suceava

4 VIDEO Ministrul Sănătății: „În acel cort de triaj, la Timișoara, era o tânără italiancă, trata pacienți români…

5 Document incendiar / PSD le-a dat 570 de milioane de euro samsarilor de drepturi litigioase! Aproape toți sunt c…

recomandări

Te ia DNA: Celina Rusu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cel mai spectaculos sport revine cu un super video